Dansker skal lede efter småpenge

Søren Hansen skal helst have nogle flere præmiepenge i lommen, hvis han skal være sikker på en plads på Europas Ryder Cup-hold.
Foto: Alexander Klein/AP

Dansker skal lede efter småpenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Europas bedste golfspillere tæller normalt ikke småpengene. De er vant til at jonglere med så store beløb, at 100.000 eller 200.000 kroner fra eller til ikke får dem til at hæve øjenbrynene.

Men sådan er det ikke hvertandet år i august og september. Her tæller hver en krone, for da skal der samles points - læs: euro - sammen til at kvalificere sig til det Ryder Cup hold, der 19.-21. september mødes til prestigeopgøret mod USA.

I mange uger har danskeren Søren Hansen været inde i varmen blandt de 10 spillere, der kvalificerer sig via Ryder Cup-pengelisten, men efter nogle sløje uger spillemæssigt begynder det at knibe. Den sympatiske nordsjællænder kan se frem til tre meget nervøse uger, inden der efter en turnering på Gleneagles i Skotland trækkes en streg i sandet.

Endnu er han en del af holdet, nemlig som nummer 10 på listen. Og der skal bruges 10 udover de to wild cards, som kaptajn Nick Faldo råder over. Men i det pengestærke golfspil er en margin på 24.000 euro ned til nummer 11 på listen "småpenge". Nummer 12 på listen har "kun" 48.000 euro op til Søren Hansen.

Fra på torsdag er det europæiske golf-cirkus i Stockholm, og her stiller Søren Hansen ikke op. Turneringen var ikke inde i hans langtidsplanlægning, og ifølge sin managementsfirma har han ikke kunnet nå at efteranmelde sig.

Med i Sverige er hans umiddelbart værste konkurrent, det unge tyske stjernefrø, Martin Kaymer, der tidligere på sommeren i München var i omspil mod en anden dansker, Anders Hansen, og vandt.

Til alt held for danskerne har også Martin Kaymer været rusten i de seneste ugers meget pengestærke turneringer. Nu kommer der en turnering på et mere ordinært niveau, hvor der "kun" er 266.600 euro til vinderen.

Men hvis bare Martin Kaymer kommer i top-15, tjener han nok til at smutte forbi danskeren på listen.

Efter turen til Sverige resterer en turnering i Holland og den allersidste i Skotland. Begge gange er Søren Hansen med.

Danskeren har altså mulighed for selv at afgøre sin skæbne, men det kan meget vel være, at det bliver rene småpenge, der afgør, om Søren Hansen som den anden dansker i historien - Thomas Bjørn har repræsenteret Europa to gange - kommer med i en sportsbegivenhed, hvis seerinteresse på verdensplan kun overgås af OL og VM i fodbold.

Dansker skal lede efter småpenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce