Danske medaljehåb skal tage en slapper

Jonas Warrer og Martin Kirketerp er placeret på en tredjeplads efter søndagens tre sejladser i 49er-klassen. En anden-, fjerde- og 10.-plads i de tre første sejladser giver 16 point, og det var kun England og Italien, der søndag gjorde det bedre end danskerne på vandet ud for Quingdao.
Foto: ANDERSON MICK/POLFOTO

Danske medaljehåb skal tage en slapper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens flere danske medaljehåb ved OL er skidt kørende, så er der anderledes gang i den på vandet hos den danske 49er, hvor flere gode sejladser har bragt Jonas Warrer og Martin Kirketerp med helt i front. Men så snart båden er oppe af vandet ud for Qingdao, handler det om at falde helt ned igen. Det er nemlig her nøglen til succes ligger, mener 49erens træner, den tidligere topsejler Jesper Bank.

- OL er fyldt med stress for udøverne, der hele tiden har konkurrencer at tænke på. Derfor har vi arbejdet meget med, at Jonas og Martin skal holde pauser og slappe helt af mellem konkurrencerne, siger Jesper Bank.

De to sejlere holder tirsdag hviledag oven på en række imponerende sejladser, der har bragt dem op på en andenplads i det samlede sejlerfelt. Og hos sejlerduoen er der heller ingen tvivl om, at vejen til succes også skal findes uden for vandet. Her mærker de en forskel på dem og de andre sejlere.

- Det er kendetegnende for de to sidste dage, at vi er den mest rolige og afslappede besætning i feltet, siger duoen, mens de peger på flere vigtige elementer, som holder farten i båden oppe.

- Vi har fundet noget udstyr, som giver os god fart i kassen og så har vi tabt os en del, som gør, at vi også kan være med i de her forhold, siger Jonas Warrer og Martin Kirketerp med henvisning til de lette vindforhold i den olympiske havneby Qingdao.

Jonas Warrer og Martin Kirketerp er lige nu det bedste danske bud på en medalje i de olympiske sejladser. Mens finnjollesejleren Jonas Høgh-Christensen, der på forhånd var udråbt som det bedste bud på en medalje, har haft store problemer med at få fart i båden, er Warrer og Kirketerp konstant med i toppen i 49er-klassen.

Tre sejladser mandag gav en fjerde-, anden- og tredjeplads, og det betyder, at danskerne øger afstanden til de nærmeste forfølgere. Kun Australien, der mandag imponerede med to heatsejre, er foran danskerne med 13 point. De italienske Sibello-brødre er nummer tre med 20 point, mens den tyske båd på fjerdepladsen har 28 point.

Blandt de fem sejladser, der tæller med i det samlede regnskab, er Warrer og Kirketerp aktuelt ikke placeret dårligere end nummer fire, hvilket giver dem rigtig gode kort på hånden med henblik på at komme med i finalen, der bliver sejlet søndag den 17. august.

Den øjeblikkelige andenplads har glædeligt overrasket Jesper Bank, men det har ikke ændret på målsætningen ved OL.
- Vi arbejder selvfølgelig efter medaljer. Sådan har det været hele tiden, siger Jesper Bank.
Citat
- Vi har fundet noget udstyr, som giver os god fart i kassen og så har vi tabt os en del, som gør, at vi også kan være med i de her forhold.

Danske medaljehåb skal tage en slapper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce