Danske OL-favoritter led nederlag


Danske OL-favoritter led nederlag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk letvægts dobbeltsculler røg overraskende ud i semifinalen.

RONING: De er regnet som storfavoritter til at tage OL-guld i Beijing, men denne weekend har været særdeles skidt for roerne Mads Rasmussen og Rasmus Quist. Fredag mistede de deres status som ubesejret gennem halvandet år i herrernes letvægts dobbeltsculler, og efter at have været gennem et opsamlingsløb røg danskerne lørdag eftermiddag overraskende ud i semifinalen ved World Cup-stævnet i Luzern. Danskerne blev nummer fire i deres semifinale.

- Det er ikke tilfredsstillende, men de er trætte og mangler lidt overskud, siger Lars Christensen, sportschef for det danske landshold.

Optakten til løbene var dog heller ikke forløbet optimalt, eftersom Rasmus Quist var plaget af diarré. Desuden har parret været gennem en periode med hård fysisk træning, så det var på forhånd planlagt, at de ikke skulle toppe ved stævnet i Luzern.

Derfor tager roforbundet også nederlagene forholdsvist roligt, og Lars Christensen tror ikke, at den mistede status som ubesejret vil sætte præg på Mads Rasmussen og Rasmus Quist.

- De ved godt, hvad der skal til, men de er selvfølgelig lidt uforstående over, at de ikke ligger helt fremme. Men denne regatta har ikke været så vigtig som sådan, siger Lars Christensen.

En anden dansk OL-medaljekandidat, kvindernes letvægts dobbeltsculler med Juliane Elander og Katrin Olsen, betalte også prisen for den hårde fysiske træning, da de som nummer fire i deres semifinale heller ikke formåede at komme i finalen.

Til gengæld er herrernes letvægtsfirer, Guldfireren, med i finalen efter en tredjeplads i semifinalen.

I den ikke-olympiske klasse herrernes letvægtstoer var Morten Jørgensen og Kasper Jørgensen aldeles suveræne i finalen, som de vandt med mere end to et halvt sekunds forspring. Dermed fulgte parret op på sejren fra årets første World Cup-afdeling i München. (ritzau)

Danske OL-favoritter led nederlag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce