Dansk oprejsning i vandet


Dansk oprejsning i vandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historierne om, at Danmark ikke kan leve op til forventningerne ved OL, er begyndt at finde vej til avisernes spalter. De danske svømmere har ikke klaret sig så godt som forventet, men torsdag svømmede tre danskere imod strømmen. Det skete i National Aquatics Center, hvor især Lotte Friis leverede et fremragende resultat og nu må tituleres som en medaljekandidat.

Med tiden 8.21,74 minutter i 800-meter fri kappede hun hele syv sekunder af en 19 år gamle nordiske rekord og kvalificerede sig til lørdagens finale i tredjehurtigste tid. Da hun efter sit heat spankulerede hen mod omklædningsrummet iført sin langbenede badedragt skete det med et måbende ansigtsudtryk.

- Det var langt hurtigere, end jeg havde regnet med. Jeg gik efter at svømme en tid på 8.24. I starten prøvede jeg bare at følge med, og det var hårdt på de første 200 meter, men så kom jeg godt i gang. I finalen må jeg bare prøve at svømme lige så stærkt, eller måske hurtigere, sagde den 20-årige langdistancesvømmer.

Den danske svømmedag begyndte med, at Jeanette Ottesen i 100-meter crawl sikrede dansk svømning sin første finaleplads ved dette OL, og dagen sluttede med, at Jacob Andkjær satte dansk rekord i 100-meter butterfly - uden dog at kvalificere sig videre fra det indledende heat.

Det facit var nok til at få et stort smil frem på læben af svømmeunionens sportschef Lars Sørensen
- Vi har haft nogle gode dage efter en lidt sløj start, og det her var ligefrem en fantastisk dag, hvor Lottes præstation selvfølgelig lidt overskygger de andre.

Hun har svømmet godt i den seneste måned, og så er hun en god "racer". Det vil sige, at hun er god til at sætte sig ud over alt postyret og koncentrere sig om sin svømning, sagde Lars Sørensen efter Lotte Friis' heat.

Lotte Friis blev nummer to i sit heat efter briten Rebecca Adlington, som satte ny olympisk rekord med en tid, der var knap fire sekunder hurtigere end danskerens. Ellers var kun Camelia Potec fra Rumænien hurtigere end danskeren, så den optimistiske fremskrivning lyder, at der på lørdag skal hænges en medalje om halsen på svømmepige fra Allerød.

Den regnestykke køber Lars Sørensen dog ikke.
- Man skal ikke lægge for meget i tiderne. Der er nogle af de andre, der kan svømme hurtigere i finalen. Vi skal ikke kun kigge på resultaterne, men også på processen, og den er god. Vi har flere svømmere, som nu har samlet lidt erfaring og er ved at toppe. Så de næste tre-fire år bliver rigtig sjove, lød Lars Sørensens vurdering.

Dansk oprejsning i vandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce