Dansk målmand redder alt i stærk NHL-debut

Frederik Andersen redder alt i stærk NHL-debut.
Foto: POLFOTO/AP

Dansk målmand redder alt i stærk NHL-debut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frederik Andersen blev noteret for 24 redninger og holdt målet rent, da han i nat debuterede i NHL.

Den danske ishockeymålmand Frederik Andersen kan kun være tilfreds med den præstation, han leverede, da han natten til søndag debuterede i den nordamerikanske liga, NHL.

Hans klub Anaheim Ducks vandt 6-3 hjemme i Honda Center over Dallas Stars, men Anaheim kom først i gang, da Andersen afløste Jonas Hiller i målet fra anden periodes start ved stillingen 1-3.

Den tidligere Herning- og Frederikshavn-keeper klarede derefter samtlige 24 skud, som gæsterne sendte mod hans mål og var stærkt medvirkende til, at holdet fra Californien tog sin syvende sejr i otte kampe.

- Jeg fik at vide i første pause, at jeg skulle gøre mig klar og er glad for, at jeg fik chancen, siger Frederik Andersen til Fox Sports.

Andersen har ellers indledt sæsonen hos Norfolk Admirals i udviklingsligaen AHL, men efter at Anaheims svenske målmand Viktor Fasth blev skadet i sidste uge, blev Andersen trukket op i NHL.

Her var han på bænken mod Phoenix Coyotes natten til lørdag, men han måtte altså vente et par dage med at få sin chance på isen.

- Han spillede virkelig godt, siger Anaheim Ducks' kaptajn Ryan Getzlaf.

Det er første gang, en dansk målmand har fået spilletid i NHL, hvor der nu har optrådt ni danske spillere, siden Frans Nielsen debuterede i 2007.

Også Jannik Hansen var i aktion natten til søndag. Den rutinerede wing var som sædvanligt med for Vancouver Canucks, der på udebane tabte med 1-3 til Columbus Blue Jackets.

Canucks har fået en noget omskiftelig start på sæsonen med fem sejre og fem nederlag i sine første 10 kampe.

Dansk målmand redder alt i stærk NHL-debut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce