Dansk hardhitter: Dejligt når vi får lov at tæske løs på hinanden

Sarah Iversen er indtil videre en central figur på det danske VM-hold. Tirsdag aften napper Danmark igen en sejr, garanterer slutrundedebutanten. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Dansk hardhitter: Dejligt når vi får lov at tæske løs på hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvinende tacklinger og benhård fight. Det elsker slutrundebutanten Sarah Iversen mere end noget andet ved håndbolden, og hun er mere end parat til at uddele de nødvendige øretæver, så Danmark kan få succes ved VM i Tyskland.

- Jeg slår jer kraftdeme ihjel.

Hvis "Rytteriet" en skønne dag skal have figuren Erik, der er gift med Else, elsker rødvin og noget pessimistisk anlagt, skiftet ud, kunne det måske være en idé at ringe til Sarah Iversen.

På en håndboldbane er hun i hvert fald villig til at "slå ihjel". Hun er landsholdets nye hardhitter, når der skal forsvares. Og de er netop hårde tacklinger og stor fysik, som tænder Iversen.

Hun bruges ofte i en fremskudt rolle i defensiven.

- Så kan jeg godt bare stå der og tænke, at nu skal hun bare i gulvet. Jeg går helt til grænsen, erkender hun.

- Og der er ikke noget bedre end når det lykkes. Så må man godt juble og vise, at man har overtaget. Jeg ved jo selv, hvor meget det betyder, hvis jeg måske bliver lagt ned, og der så er to medspillere, som bare står og klapper lige over hovedet på mig i ren provokation.

- Så er det jeg tænker, at det skal bare være løgn - og så får den lige nogle ekstra procenter. 

Knokler som en sindssyg

I de første kampe ved VM-slutrunden i Tyskland har Sarah Iversen fået masser af selvtillid. Hun føler egentlig også selv, at det er gået nogenlunde inde på banen, men Iversen er godt klar over, at hun måske kommer til at varme bænken en hel del, hvis Stine Bodholt bliver sin knæskade kvit.

- Da truppen blev udtaget var vi tre stregspillere. Det var Kathrine Heindahl, Bodholt og mig - og jeg var godt klar over, at Bodholt stod foran mig, da hun har været den foretrukne spiller i midterforsvaret og også på stregen i angrebet i en lang periode under Klavs (landstræner Bruun Jørgensen, red.).

- Men lige nu er Stine ikke klar, og så knokler jeg bare på som en sindssyg. Ét af mine mål er at være en fast del af landsholdet - et andet stort mål er OL i 2020, siger hun.

Selvom Sarah Iversen blot har spillet 17 A-landskampe, er hun en af de spillere med mest udstråling. Det er dog ikke noget, hun bevidst har arbejdet med.

- Sådan en type er jeg bare. Andre piger på holdet er mere stille i det, men jeg kan ikke lægge låg på mig selv. Jeg håber, at det kan være med til at trække alle med.

Og bare lige for, at vi ikke skal være i tvivl, så er Sarah Iversen altså ret sikker på, at hun og holdkammeraterne står med fire point i puljen, når tirsdagens kamp mod Tunesien er overstået.

- Det skal vi. Sejren over Japan hjalp på humøret.  

Dansk hardhitter: Dejligt når vi får lov at tæske løs på hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce