Fynsk fodboldentusiast følger VM-kampe fra jernhesten

Claus Andersen er nu nået til Samara, hvor kampen mellem Danmark og Australien spilles torsdag.

Fynsk fodboldentusiast følger VM-kampe fra jernhesten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Claus Andersen fra Bøjden cykler rundt til Danmarks VM-kampe i Rusland. Får han problemer, traver han af sted med cyklen.

Man skal lytte ekstra godt efter for at høre, hvad Claus Andersen siger på den skrattende og vindblæste forbindelse fra Rusland.

Den danske "Bikingviking", som der står på ryggen af Andersens landsholdstrøje, er nemlig på vej til stadion i Samara.

De sidste 15 kilometer skal tilbagelægges, før han sammen med de andre roligans i Rusland kan se torsdagens VM-kamp mellem Danmark og Australien.

Modsat de øvrige danskere har Claus Andersen besluttet at cykle rundt til de danske VM-kampe i Rusland.

- Jeg er ikke fodboldfan. Jeg er fodboldnørd. Jeg tager til VM i fodbold, uanset om Danmark er med eller ej. Og så elsker jeg at rejse, siger han.

- For mig er det terapi at ligge og cykle langt alene. Jeg har cyklet i rigtig mange lande gennem årene, lyder det fra Claus Andersen - som er fra Bøjden, men kun opholder sig i Danmark cirka 30 dage om året.

Efter at være fløjet til Moskva gik cykelturen til Saransk, hvor Danmark spillede første kamp mod Peru.

Dernæst trillede han videre til Samara, før kursen igen skal sættes mod Moskva og Luzhniki Stadium, der danner ramme om sidste gruppekamp mod Frankrig.

Kun et par gange har han måttet gå på kompromis med sine ambitioner om at cykle hele vejen. På strækningen fra Saransk til Samara blev han nødt til at smide cyklen bag på en minibus noget af vejen for at nå frem.

Får han mekaniske problemer, plejer han ellers at ty til andre metoder for at komme frem.

- Så går jeg med cyklen. Jeg glemte mine reserveslanger på et hotelværelse, og så punkterede jeg selvfølgelig dagen efter. Der var lige 40 kilometers travetur med en flad cykel, siger Claus Andersen.

Med en sejr over Australien kan Danmark sikre sig en plads i ottendedelsfinalen ved VM. Det kræver dog, at resultatet mellem Frankrig og Peru samtidig flasker sig.

Lykkes det Danmark at gå videre fra gruppen, er Claus Andersen klar til at cykle videre til næste "danske" VM-by til kampen i ottendedelsfinalen. Det bliver enten Nisjnij Novgorod eller Kasan.

- Jeg cykler bare deropad, de ligger i samme retning. Jeg har en billet, der er betinget af, at Danmark går videre. Den skal jeg så hente på Fifa-kontoret i kampbyen, siger den rejsegale dansker.

Fynsk fodboldentusiast følger VM-kampe fra jernhesten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce