Dansk fodbold belønnes for fairplay


Dansk fodbold belønnes for fairplay

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark får sammen med Skotland og Norge en ekstra plads i næste års Uefa Europa League. De tre lande belønnes for fairplay.

Dansk klubfodbold belønnes nu nok en gang for fairplay. Sammen med Skotland og Norge har de danske klubhold opført sig så pænt, at det udløser en ekstra Uefa Cup-plads i den kommende sæson. I øjeblikket ligger Randers FC til at nappe den ekstra billet, der betyder, at fem danske hold skal i aktion i Europa.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har Uefa bekræftet, at Danmark, Skotland og Norge vil få tildelt en ekstra plads ud fra forbundets fairplay-rangliste. Ranglisten er baseret på et pointsystem, som blandt andet tager udgangspunkt i, hvor mange røde og gule kort hver klub og dansk fodbold som helhed har modtaget inden for det seneste år.

Randers FC indtager i øjeblikket tredjepladsen på den danske fairplay-rangliste, men da FC København og OB, som er de mest fair spillende mandskaber i SAS Ligaen, vil kvalificere sig til europæisk fodbold ad anden vej, så kan pladsen tilfalde kronjyderne. Randrusianerne vil i så fald skulle deltage i Uefa Europa League, som erstatter Uefa Cuppen fra den kommende sæson.

I denne sæson deltog FC Nordsjælland i Uefa Cuppen, efter at have opnået pladsen gennem fairplay. Nordsjælland fik sin plads ved en lodtrækning, men systemet er siden lavet om, så lodtrækningen ikke finder sted.

Dansk fodbold belønnes for fairplay

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce