Det var en kæmpe oplevelse for de danske atleter, da vinter-OL åbnede natten til lørdag. Fanebæreren Sophie Fjellvang-Sølling oplevede et "super show".
Vinter-OL åbnede natten til lørdag i skyggen af en georgisk atlets styrt og dødsfald på kælkebanen. Men selvom den tragiske begivenhed naturligt lagde en dæmper på begivenhederne, var det en stor personlig oplevelse for de danske deltagere, da de i samlet flok gik ind på det olympiske stadion i canadiske Vancouver.

For den danske fanebærer, skicross-løberen Sophie Fjellvang-Sølling, var det fantastisk at gå ind på stadion med fanen.

- Da jeg stod ved indgangen til stadion, tænkte jeg, at 'Nu skal der flages!'. Jeg havde bobler i maven, og der var 60.000 mennesker, der hujede, siger Sophie Fjellvang-Sølling i en pressemeddelelse.

- Det var et super show, og man kunne mærke, at der var mange, der havde givet deres hjerteblod, for at det skulle blive en flot åbningsceremoni.

Lars Vilandt fra curlingholdet er også blevet en stor oplevelse rigere.

- Det var stort. Og det kildede i maven, lige da man stod i sekunderne, inden man skulle gå ind på stadion. Det var godt at gå med holdet, og der var rigtig god stemning. Jeg har gået hele dagen og set forventningsfuldt frem mod den store begivenhed, siger Vilandt.

Mere om emnet

Se alle

Snemangel udsætter herrernes styrtløb

Vinter-OL åbnet i skyggen af dødsfald

OL-deltager død efter alvorlig ulykke

OL-deltager død efter alvorlig ulykke