Dansk badmintonprofil ser frem til færre fejlkendelser

Hans-Kristian Vittinghus - hilser videodommer velkommen i badminton.
Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Dansk badmintonprofil ser frem til færre fejlkendelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hans-Kristian Vittinghus bifalder brugen af videdommere i badminton. Dommerfejl er svære at undgå.

Hans-Kristian Vittinghus ser frem til, at det internationale badmintonforbund (BWF) indfører videodommere i de større turneringer.

Planen er, at spillerne får mulighed for at få gennemset en kendelse på video, hvis de mener, at linjedommeren har skønnet forkert.

- Det er et positivt skridt i den rigtige retning. Det viser, at sporten er nytænkende og sender et signal om professionalisme, siger den danske topspiller, der som medlem af BWF's spillerkommission har været med til at blåstemple forsøget.

Ifølge Vittinghus har fejlkendelser de senere år været en uundgåelig, men irriterende del af spillet.

- Det er ikke fordi, linjedommerne er partiske. Der vil bare ske fejl, når bolden flyver med mellem 200 og 300 kilometer i timen. Og når kampene nogle gange afgøres med to points forskel, så kan en fejl betyde meget.

- Vi så en All England-finale i herresingle for nogle år siden, der blev afgjort på det, der viste sig at være en fejlkendelse, siger danskeren.

Han fortæller, at hver spiller i single eller hvert par i double som udgangspunkt har to såkaldte challenges per kamp. Hvis det viser sig, at der var tale om en fejlkendelse, beholder man sin challenge.

- På et tidspunkt skal forsøget evalueres. Forbundet er for eksempel bekymret for, om nogen vil bruge det taktisk til at fremtvinge spilstop undervejs. Og de vil også gerne høre spillernes syn på systemet, når det har været i brug, siger Hans-Kristian Vittinghus.

Dansk badmintonprofil ser frem til færre fejlkendelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce