Danmark til EM efter drama

Målmand Karin Mortensen viste klassen, da det var allermest nødvendigt i kampen mod tyrkerne. Den danske målmand havde stor andel i den danske sejr.
Foto: POLFOTO

Danmark til EM efter drama

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjældent er der set så mange nerver som i NRGi Arena, men Danmark humpede sig til EM efter snæver sejr på billig baggrund

HÅNDBOLD: Danmark er med ved EM i kvindehåndbold i Makedonien til december, efter at holdet i aftes besejrede Tyrkiet med mindst mulig margin - med to mål. Danmark tabte nemlig den første kamp i Ankara med ét mål.

Og så er det bedste egentlig sagt om kvalifikationskampen i NRGi Arena i Århus. Den danske sejr var nemlig mere udtryk for et usædvanligt tamt hold fra Tyrkiet end godt spil fra det danske hold. Tyrkiet havde reelt ikke noget at byde på - og slet ikke på distancen.

Mortensen blev helt

Og alligevel blev det altså tændergnistrende spændende til sidst, hvor målvogter Karin Mortensen i de sidste sekunder flot forhindrede en tyrkisk scoring til 20-21 (Danmark var dog også gået videre til EM med en sejr på 21-20 - på reglen om udebanemål. Danmark scorede nemlig 24 mål i Ankara).

I flere perioder stod Karin Mortensen da også en rigtig flot kamp, men i realiteten var det den kommende GOG-spiller, Line Jørgensen, der reddede Danmark. Efter en bleg indsats i første halvleg uden scoringer bombede Line Jørgensen fem af de ni danske scoringer i anden halvleg ind bag den tyrkiske målmand. Man kan kun beundre det mentale overskud, den kun 18-årige Line Jørgensen, der aldrig har spillet i ligaen, må være i besiddelse af. Ingen tvivl om, at hun vil udvikle sig til hele Danmarks håndbold-darling.
EM-SLUTRUNDEN
Til EM i Makedonien har foreløbig Norge (forsvarende mester), Makedonien (værtsnation) samt Rusland, Frankrig, Tyskland og Ungarn (nummer 2 til 5 ved EM 2006 i Sverige) kvalificeret sig. Og nu altså Danmark. De øvrige ni deltager-lande findes i weekenden.

EM-slutrunden finder sted 2.-14. december, hvor guld- sølv- og bronzevindere også kvalificerer sig til VM 2009 i Kina.

Ved EM i 2010 er Danmark direkte kvalificeret, da EM afvikles i Danmark/Norge.

11 mål af spilstyrer

Trods den meget humpende sejr var det en lettet landstræner Jan Pytlick, der sent i aftes kunne gå i gang med at tænke på bestillingen af flybilletter til Makedonien og EM til december. For Pytlick var i tankerne også fremme ved EM 2010 i Danmark/Norge.

- Det har været en mental svendeprøve at holde skruen i vandet under pres. Det skal vi have erfaringer med før 2010, lød det fra Jan Pytlick.

Og de erfaringer er der grumme meget brug for på det unge danske landshold. Fredag aften blev en fyldt NRGi Arena således vidne til en kæmpe bunke danske nerver. Spillerne afsluttede skidt, og selv om mange af skuddene var på træværket, så var lige så mange forbi eller over mål. Den danske kontrafase kom i gang i forhold til kampen i Ankara, men afslutningerne i kontraerne var for dårlige.

Det var heldigt for Danmark, at forsvaret stod bedre end i den første kamp. Der blev taget mere fat, simpelthen.

Hos Tyrkiet scorede spilstyrer Yeliz Özel hele 11 mål... 11 af holdets 19 mål. Det viser noget om bredden på det tyrkiske hold - eller snarere: Manglen på samme.

Kviesgaard kiksede

GOG-fløj Maibritt Kviesgaard fik intet ud af anstrengelserne i går og blev sat på bænken. GOG-stregspiller Kamilla Kristensen sled i det i forsvaret, men hun scorede kun et enkelt mål fra stregen.

Trods billetten til EM er der langt til fordums styrke for dansk kvindehåndbold.

Så er det sagt.

Danmark til EM efter drama

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce