Danmark tager VM-afsked med en storsejr

Danmark tager VM-afsked med en storsejr
Foto: POLFOTO/Jens Dresling

Danmark tager VM-afsked med en storsejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark vandt 6-0 over Malta, men måtte se VM-chancen endegyldigt forsvinde trods andenpladsen i gruppe B.

VM-chancen er endegyldigt forduftet for det danske landshold, men danskerne tog trods alt en pæn afsked med kvalifikationsturneringen, da holdet tirsdag aften vandt en klar 6-0-sejr over Malta i Parken og sikrede sig andenpladsen i gruppe B.

Både Morten "Duncan" Rasmussen og Daniel Agger blev dobbelte målscorere i en kamp, der betød en tangering af den største sejr i Morten Olsens regeringstid.

At danskerne ikke kommer med i playoff-kampene om de sidste VM-billetter, har reelt stået klart siden i fredags.

Kun en stribe mere eller mindre usandsynlige resultater i andre kampe kunne redde Morten Olsens tropper, og det skete ikke.

Derfor blev kampen helt som ventet i stedet den første forberedelseskamp til EM i Frankrig om knap tre år.

Hvor meget man i virkeligheden kan bruge sejren over Malta til på længere sigt, er dog tvivlsomt.

Dels er der næsten et år til næste kamp med point på spil, og dels er malteserne ganske simpelt ikke en modstander, et dansk landshold skal måle sig med.

Da Morten "Duncan" Rasmussen gjorde det til 1-0 allerede efter otte minutter, stod det klart, at Malta ikke var kommet til København for at yde nogen nævneværdig modstand.

Det var på alle tænkelige måder en helt anderledes oplevelse end den intense 2-2-kamp mod Italien i fredags, og de kun 11.479 tilskuere havde en afslappet aften på tribunerne, hvor det mest handlede om at læne sig tilbage og tælle målene.

Danskerne fik uendelige mængder plads, og det var en udfordring for Casper Sloth og Christian Eriksen at holde tempo nok i spillet på den danske midtbane.

Den nye højreside med Peter Ankersen og Emil Larsen havde til gengæld alle muligheder for at gøre opmærksom på sig selv mod de umotiverede øboere, og begge slap udmærket fra opgaven.

Det var bemærkelsesværdigt, at tre af de fire danske scoringer før pausen kom fra midterforsvaret. Daniel Agger udnyttede to straffespark, hvoraf det første tilsyneladende blev begået uden for feltet på Michael Krohn-Dehli.

Andreas Bjelland scorede sin karrieres andet landskampsmål, da han umarkeret fik lov at heade bolden i mål efter en hjørnesparkskombination.

Det var en VM-kamp, men lignede mest af alt en venskabelig testkamp. Den slags har det med at fuse ud efter pausen, og sådan gik det også her.

Tempoet dalede, og danskerne virkede tilfredse med den klare sejr, der gav en forsonlig afsked med en VM-kvalifikation, der har budt på flere skuffelser end glæder.

"Duncan" lavede det femte mål med godt et kvarter igen, og hans to scoringer retfærdiggjorde den lidt overraskende udtagelse til startopstillingen af manden, der først blev ekstraindkaldt, da Nicklas Bendtner ragede en karantæne til sig mod Italien.

Indskiftede Nicki Bille sluttede af med 6-0-scoringen. Målet markerede samtidig den største danske landsholdssejr siden triumfen med de samme cifre mod Island i 2001.

Danmark snupper andenpladsen i gruppe B, fordi Bulgarien på samme tid tabte 0-1 til Tjekkiet.

Danskerne slutter dog som den dårligste af de ni gruppetoere og misser dermed playoff-kampene, hvor der i alt spilles om fire VM-billetter.

Danmark tager VM-afsked med en storsejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce