Danmark reddet fra total ydmygelse

Danmarks Pierre Emile Højbjerg scorer til 2-2 et minut ind i overtiden og redde de rød-hvides ære mod nummer 130 i verden. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Danmark reddet fra total ydmygelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kosovo var i lange perioder bedre end modløst og slapt dansk landshold, men Pierre-Emile Højbjerg reddede Åge Hareides serie på to år uden nederlag med sit overtids-mål.

FODBOLD: Fuldmånen lyste ned på Kosovos stolte elleve, der stod med hænderne på hjertet under nationalhymnen uden tekst, så der ikke var mulighed for at skråle med.

Men suset fra de 13.500 tilskuere på et udsolgt Stadium Fadil Vokrri Pristina indikerede vigtigheden af kampen for den lille nye nation, der kunne have solgt 100.000 billetter.

Stadion var formentlig sunket i grus af begejstring, hvis kosovarerne havde holdt 2-1-føringen kampen ud. Pierre-Emilie Højbjerg var en af de få danskere, som leverede en hæderlig indsats og han tog initiativ i overtiden og efter et langt ryk og bandespil reddede han æren - og Åge Hareides mere end to år gamle serie med landskampe i træk uden nederlag i ordinær spilletid. Og det har også ret.

Ganske vist sparede Åge Hareide nøglespillere som Christian Eriksen, Lasse Schøne og Simon Kjær - og heller ikke Jens Stryger Larsen spillede fra start, men første halvleg var ikke et dansk landshold værdigt.

Man var langt mere fornøjet ved at se kosovarerne flytte bolden rundt, og på venstrekanten virkede Reims-kanten Zeneli langt farligere end noget danskerne kunne byde på. Der blev ikke spillet i mellemrum, og det blev kun lidt farligt, når Nicolai Jørgensen søgte ned i banen for at tage fat i bolden.

Henrik Dalsgaard bøvlede ikke kun med Zenelis hurtighed men også med sine egne centringer, ligesom Martin Braithwaite heller ikke kom igennem med noget brugbart.

Åge Hareide brugte godt nok ikke Jens Stryger Larsen men i stedet Peter Ankersen, selv om han også er højrebenet på venstre backs plads. Jonas Knudsen er åbenbart et stykke nede i hierarkiet, men Hareide prioriterer tilsyneladende hurtigheden defensivt end det fremadrettede på de pladser, og det bør ikke overraske nogen.

Andreas Christensen virkede også et stykke fra formen som stopper. Han tabte tidligt i første halvleg en luftduel og også den duel, der førte til kosovarernes føringsmål kort før pausen, selv om målscorer Zeneli var offside. Alligevel var Kosovo-føringen fortjent mod et dansk hold, hvor Pierre-Emile Højbjerg gjorde det fornuftigt, mens Nicolai Jørgensen ganske vist selv var med til at skabe Danmarks eneste chance - som han selv brændte foran mål, da han kom ud af balance.

Og det var slet ikke overraskende, at Henrik Dalsgaard blev flået ud i pausen til fordel for Jens Stryger, mens debutanten Jacob Bruun Larsen i det mindste kunne være stolt af sine gode løb.

Kampen Kort
Kosovo-Danmark 2-2 (1-0)

Mål: 1-0 Amir Rrahmani (42) header frisparksbolden fra Besar Halimi over Kasper Schmeichel, 1-1 Christian Eriksen - straffespark (62), 2-1 Bersant Celina efter oplæg fra Abër Zeneli, 2-2 Pierre-Emile Højbjerg spiller bande og sætter bolden ind fladt (90+1).

Advarsler: Athde Nuhiu, Kosovo (90+3), Jens Stryger, Danmark (90+4), Peter Ankersen, Danmark (90+6).

Danmark: (4-3-3) Kasper Schmeichel - Henrik Dalsgaard (46. Jens Stryger Larsen - karakter: 02), Mathias Zanka Jørgensen, Andreas Christensen (62. Simon Kjær), Peter Ankersen - Pierre-Emile Højbjerg, Lukas Lerager (62. Christian Eriksen), Thomas Delaney - Martin Braithwaite, Nicolai Jørgensen (62. Kasper Dolberg), Jacob Bruun Larsen (76. Christian Gytkjær).

Bedste spillere: Danmark: Pierre-Emile Højbjerg Kosovo: Abër Zeneli

Dommer: Ali Palabiyik, Tyrkiet - karakter: 10.

Tilskuere: 13.500 (udsolgt)

Næste kamp: Tirsdag kl. 20.45 i Basel, EM-kvalifikationskamp, Schweiz-Danmark
Nicolai Jørgensen efter endnu en landskamp, hvor han ikke slog afgørende til. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Nicolai Jørgensen efter endnu en landskamp, hvor han ikke slog afgørende til. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Tre mand ind

Intet blev bedre efter pausen. De eneste spillere på banen, der var ekstraordinære viste sig at være Abër Zelini og Bersant Celina fra Swansea. De to kombinerede sig forbi de stive danskere som to ubekymrede gade-spillere fra Pristinas mere ydmyge og smalle gyder.

Hareide skiftede efter en time Andreas Christensen, Lukas Lerager og en atter blev Nicolai Jørgensen ud til fordel for Christian Eriksen, Kasper Dolberg og Simon Kjær.

Men det var mere tilfældigt, at Danmark umiddelbart efter fik udlignet til 1-1 på Christian Eriksens overlegne straffespark efter en klodset forseelse begået mod Martin Braithwaite.

Celina og Zelini ville det anderledes og med små rappe antrit og tjatten til bolden splittede de danskerne og sørgede for 2-1, så tribunen gyngede og folk begyndte at lyse med deres mobiltelefoner for at fejre den tilstundende sensation for nationen, der ligger nummer 130 på verdensranglisten.

Pierre-Emilie Højberg forhindrede den store nedsmeltning, men Danmark har fået masser af at spekulere over, inden det bliver alvor mod Schweiz på tirsdag. Schweizernes træner Vladimir Petkovic sidder næppe og ryster i flyet efter at have set danskernes test. Alpelandet skal spille første EM-kvalifikationskamp lørdag i Georgien.

Lukas Lerager i duel med Kosovos Besar Halimi, der til daglig spiller i Brøndby.   (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Lukas Lerager i duel med Kosovos Besar Halimi, der til daglig spiller i Brøndby. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Danmark reddet fra total ydmygelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce