Danmark sikrede sig endnu et år i ishockeysportens fine selskab, da holdet her til eftermiddag i Schweiz vandt 5-2 over Østrig i den afgørende kamp i VM-nedrykningsspillet. Kun vinderen af opgøret ville få lov at spille i A-gruppen næste år, og dermed trak østrigerne det korte strå i den sammenhæng.

Danmark fik ellers en mareridtsstart på kampen, da Østrig efter bare to et halvt minut var foran 2-0. Herfra var det i dén grad op ad bakke for de rød-hvide, der oven på åbningschokket måtte se et mål af Thor Dresler blive underkendt, fordi den ene dommer fløjtede spillet for tidligt af. Julian Jakobsens reducering til 1-2 i slutningen af første periode gav dog tro på, at slaget trods alt kunne vendes.

Trods fire danske udvisninger i anden periode lykkedes det alligevel Mikkel Bødker at udligne på en friløber i undertal, og med Mads Christensens føringsmål til 3-2 med et kvarter igen var vejen for dansk sejr banet. Østrigerne pressede hårdt på for en udligning, og det udnyttede Kasper Degn og siden Mikkel Bødker til at cementere den danske sejr.

Med de tre vundne kampe i nedrykningsspillet slutter Danmark som nummer 13 i VM-turneringen - samme placering, som holdet også indtager på den kommende verdensrangliste.

Mere om emnet

Se alle

Staal: Holdet er vokset enormt

Damgaard har ikke set Danmark bedre

Bäckman: Vigtigste sejr nogensinde