Danmark har fået sin tour tilbage


Danmark har fået sin tour tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SELV OM Lance Armstrong for sjette gang kørte alt og alle sønder og sammen i Frankrig og dermed på en måde ødelagde den fundamentale spænding, der gør sport så attraktivt for publikum, hvad enten man er på stedet eller sidder foran tv-skærmen, så viser både seer-tallene og den fornemmelse, man har, når man taler med folk, at Tour de France har fået en decideres renaissance målt på den almene interesse i Danmark denne sommer.

FORKLARINGERNE kan være flere. Sommervejret har uden tvivl spillet en rolle, for med regn, blæst og grå skyer kan en gedigen bjerg-etape og en varm kop kaffe sagtens virke ganske fristende.

Nogle vil vel også mene, at TV2's trick med at gøre italienske Ivan Basso til dansker og CSC til et helt lille mini-landshold har haft en effekt. Det har det måske også, selv om den gimmick tidligere er blevet udført med Laurent Jalabert som lokkemaden.

MEN DEN største årsag skal nok findes i det faktum, at der igen er noget at lukke op for, hvis man som dansk cykelfan gerne vil se dansk succes i verdens hårdeste løb.

For med JakobPiil, der angreb og angreb og angreb og angreb i den første uge af løbet og siden Michael Rasmussen, der prøvede og prøvede og prøvede i bjergene, har der virkelig været gods til drømmene for de danske tv-seere.

Og det er sådan, vi vil have det.

FOR DET VAR også sådan, løbets store popularitet tog sin begyndelse i halvfemserne. Så snart Bjarne Riis, Rolf Sørensen, Bo Hamburger og Jesper Skibby stak snuderne frem og viste flaget, tændte danskerne for alvor for tv'et - eller drog afsted til de franske alper for at være helt tæt på.

Fænomenet er langt fra nyt. Vi elsker vort land og vores helte, og selv så obskure idrætsgrene som curling, dressur og - lad os bare være ærlige - kvindehåndbold har eller har haft deres storhedstid på den baggrund.

Bjarne Riis får sikkert held til at skaffe sig verdens bedste cykelhold, som han har haft i sinde de seneste sæsoner. Men han gør klogt i at beholde nogle dansktalende folk i sadlen og håbe på, de kan gøre sig gældende indimellem.

For det er først og fremmest dét, der trækker folk til tv-skærmene.

Jan Bonde er journalist på sporten.

Danmark har fået sin tour tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce