Danmark er klar til kinesisk finalegys

Danmarks badmintonlandshold, her Peter Gade, er klar til at udfordre Kina i Sudirman Cup-finalen efter sejr over Indonesien.
Foto: AP/POLFOTO

Danmark er klar til kinesisk finalegys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks badmintonlandshold er klar til at udfordre Kina i Sudirman Cup-finalen efter sejr over Indonesien.

Det danske badmintonlandshold er for anden gang i historien klar til finalen ved VM for mixede hold, Sudirman Cup, der bliver spillet i Kina.

Danmark vandt lørdag sin semifinale 3-1 i kampe over Indonesien, og det danske hold er søndag klar til at udfordre storfavoritten Kina i finalen i Qingdao.

De to lande mødtes også i finalen i 1999 i København, og dengang vandt Kina 3-1. Veteranen Peter Gade er eneste genganger på holdene fra dengang.

Mixeddoublen Joachim Fischer og Christinna Pedersen sendte Danmark mod den samlede sejr, da de vandt den første kamp 15-21, 21-11, 21-13.

Efter en lige begyndelse tabte danskerne første sæt, men i andet sæt tog de revanche ved at bringe sig foran 7-0 og vinde sikkert.

Tredje sæt var lige i begyndelsen, men fra 13-12 rykkede Joachim Fischer og Christinna Pedersen fra deres modstandere med seks point på stribe og vandt kampen.

Herresinglen Peter Gade udbyggede den danske føring, da han besejrede Simon Santoso 21-18, 21-16.

Den 34-årige dansker havde i sine to seneste kampe ved Sudirman Cup været ude i tre hårde sæt, men Peter Gade viste ingen tegn på træthed på vej mod sejren.

Herefter skuffede All England-mestrene i herredouble, Mathias Boe og Carsten Mogensen, da de tabte deres kamp 21-23, 17-21.

Danskerne, der har været ramt af skadesproblemer i sæsonen, havde fire sætbolde i første sæt, men de blev misbrugt.

Mathias Boe og Carsten Mogensen har tabt alle deres tre kampe ved årets Sudirman Cup.

Den samlede danske sejr kom alligevel aldrig i fare, for damesinglen Tine Baun gjorde kort proces i sin kamp, som hun vandt 21-13, 21-13.

Eftersom kampen var afgjort med den danske 3-1-føring, kom damedoublen Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl ikke i aktion.

Kina vandt sin semifinale over Sydkorea med 3-1. Kina har vundet Sudirman Cup de seneste tre gange og syv af de i alt 11 gange, turneringen er blevet spillet siden 1989.

Danmark er klar til kinesisk finalegys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce