Danmark bagud 3-2 mod Frankrig

Jon Dahl Tomasson (tv) har scoret til 2-0 i VM-kampen mod Frankrig tirsdag 11. juni 2002 Incheon og jubler med Danmarks anden målscorer Dennis Rommedahl. Foto: Scanpix

Danmark bagud 3-2 mod Frankrig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark har mødt Frankrig fem gange i en slutrunde siden 1984. De tre gange Frankrig har vundet, er "Les Bleus" også løbet med turneringens titel.

Danmark har været med ved 12 slutrunder, siden de rød-hvide klaphatte indtog Paris og Frankrig. Danmark har mødt Frankrig fem gange i de slutrunder, vundet de to og tabt tre. Til gengæld har danskerne ved begge sejre i Malmø og Incheon sendt Frankrig ud af turneringen. Det kan ikke ske på tirsdag i Moskva, fordi franskmændene allerede er videre til ottendedelsfinalen.

Hver af de tre gange, der bød på danske nederlag, endte Frankrig med at vinde turneringen.

12.6. 1984 EM FRANKRIG-DANMARK 1-0

Det var Danmarks første slutrundekamp nogensinde. Der var enorme forventninger til danskerne, der havde elimineret England i gruppen. Sepp Piontek havde et af de mest talentfulde landshold nationen nogensinde har fostret.

Kampen huskes for, at Allan Simonsen brækkede sit skinneben i EM's åbningskamp på Parc de Princes i en tackling med Yvon le Roux lige før pausen. Men Manuel Amaros' skalle mod Jesper Olsen er også et negativt højdepunkt og franskmanden blev vist ud tre minutter før tid af den tyske topdommer Volker Roth. Men ni minutter forinden havde den franske stjerne Michel Platini afgjort kampen efter en lidt tilfældig situation. Han fik pludselig plads til et træk inde i feltet, og selv om Søren Busk kastede sig ned, ramte skuddet ham i ryggen og levnede ikke Ole Quist i målet nogen chance for at redde.

Danmark blev slået ud i EM-semifinalen, da Preben Elkjær brændte i straffesparkskonkurrencen mod Spanien.

Lars Elstrup har sat foden på Flemming Povlsens tværcentring og  har scoret sejrsmålet til 2-1 og bringer dermed Danmark i semifinalen ved EM i 1992. Foto: Scanpix
Lars Elstrup har sat foden på Flemming Povlsens tværcentring og har scoret sejrsmålet til 2-1 og bringer dermed Danmark i semifinalen ved EM i 1992. Foto: Scanpix

Triumfen i 1992

17.6 1992 EM DANMARK-FRANKRIG 2-1

Danmark var kommet med til EM ved Jugoslaviens tvungne afbud og det hele så lidt umuligt ud i gruppen efter 0-0 mod England og 0-1 mod værtsnationen Sverige. Men Danmark udspillede regulært Frankrig i den sidste gruppekamp. Henrik Larsen bragte Danmark i front, men Jean-Pierre Papin udlignede til 1-1, inden indskiftningen af Lars Elstrup til fordel for Brian Laudrup afgjorde kampen. Flemming Povlsen fandt Elstrup inde foran og bum - 2-1 og Danmark var i EM-semifinalen mod Holland. The Rest is History.

24.6. 1998 VM FRANKRIG-DANMARK 2-1

Danmark tålte nederlaget i gruppen i Lyon, hvor der var drønende varmt på Stade Gerland med temperaturer omkring de 42 grader. Danskerne var dårligt i stand til at løbe og de led som små bæster det mest af kampen. Michael Laudrup tog ansvaret som anfører og udlignede til 1-1 kort før pausen på straffespark. Emmanuel Petit og Youri Djorkaeff scorede målene for værterne, der senere vandt VM-finalen over Brasilien på Stade Denis. Men Danmark gik trods nederlaget alligevel videre fra puljen og chokerede ved at besejrede højt vurderede Nigeria med 4-1 i ottendedelsfinalen i Paris, inden Danmark tabte 3-2 i VM-kvartfinalen mod Brasilien efter en lige kamp. Laudrup-brødrene stoppede deres aktive landsholdskarrierer efter den turnering.

11.6. 2000 EM FRANKRIG-DANMARK 3-0

EM-turneringen i Holland og Belgien blev et mareridt for Bo Johanssons tropper, der tabte alle tre gruppekampe mod Frankrig, Holland og Tjekkiet med sammenlagt 8-0. Seks-syv af de udtagne spillere var skadede og kom aldrig i kamp. Danmark kom i menneskehænder fra første fløjt i kampen i Brügge og der gik et sus gennem de danske pressefolk og tv-seere, da Thierry Henry oversprintede Søren Colding med fem meter efter, at den danske back havde haft et tilsvarende forspring. Laurent Blanc scorede sammen med Thierry Henry og Sylvain Wiltord. Frankrig vandt senere EM-finalen med 2-1 over Italien med 2-1, da den indskiftede David Trezeguet scorede kort før den forlængede spilletids udløb i kampen på De Kuip i Rotterdam.

Chokket i Incheon

11.6. 2002 VM DANMARK-FRANKRIG 2-0

Danmark sendte de forsvarende europa- og verdensmestre ud af turneringen i den berømmede puljekamp i Íncheon i Sydkorea. Stig Tøfting lavede et lumsk og godt tænkt hurtigt returløft ind i feltet, hvor Dennis Rommedahl scorede til 1-0 for Danmark. Efter pausen satte Jon Dahl Tomasson dødsstødet ind med den berømte inderside, som han efter et kontraangreb placerede på bolden til 2-0. Godt nok begik han et frispark undervejs mod en franskmand, men det talte ingen om bagefter. Og dengang havde ingen tænkt på VAR-systemet. Forinden havde Danmark vundet over Uruguay med 2-1 og spillet 1-1 mod meget stærke Senegal. Danmark var klar til ottendedels-finalen mod England, hvor Thomas Sørensen i målet havde en skidt dag på kontoret og fumlede et David Beckham-hjørnespark over stregen efter fem minutter. Et naivt spillende dansk mandskab tabte 3-0.

Siden 1984 har Danmark også spillet fem venskabskampe mod Frankrig, der har vundet de fire af dem. I november 1996 lykkedes det for Danmark at vinde 1-0 i Parken på et mål af Per Pedersen, der sparkede bag over sig selv og over i det lange målhjørne. Et par måneder efter blev OB'eren solgt til Blackburn Rovers for 25 millioner, som var en rekordsum dengang.

På tirsdag i Moskva vil begge hold have det godt med et uafgjort resultat. Danmark kan kun vinde puljen med en sejr, mens franskmændene kan klare sig med uafgjort for at vinde puljen. Danmark kan leve med uafgjort, fordi det sikrer andenpladsen i puljen uanset resultatet af Australien-Peru.

Danmark bagud 3-2 mod Frankrig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce