Daniel Thomsen brugt ulovligt


Daniel Thomsen brugt ulovligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FBU slår ned mod Skjoldsparken IF's brug af den karantænedømte volleyballspiller Daniel Thomsen

FODBOLD: Fodboldklubben Skjoldsparken IF dømmes som tabere af to kampe i Serie 3, som klubben ellers havde vundet.

Sådan lyder afgørelsen fra Fyns Boldspil-Union (FBU), efter at Skjoldsparken IF har brugt Daniel Thomsen, der er mest kendt som volleyballspiller i Marienlyst, ulovligt. Daniel Thomsen er nemlig af Danmarks Idræts-Forbund (DIF) idømt to års karantæne gældende fra 6. februar 2008 på grund af doping - konstateret efter den danske pokalfinale i volleyball 20. januar.

De to fodboldkampe var henholdsvis en hjemmekamp for Skjoldsparken IF mod B1909 - som Skjoldsparken vandt 3-0 - og en udekamp mod FC City, som Skjoldsparken vandt med 2-1. Nu har FBU fastsat resultatet af begge kampe til 0-3 nederlag til Skjoldsparken IF.

Fyens Stiftstidende havde i går kontakt til Daniel Thomsen, der dog ikke ønskede at kommentere sagen.

- Jeg har ikke lyst til at gøre nogen større sag ud af to kampe i Serie 3, lød det således fra Daniel Thomsen.

"Truende adfærd"

I forbindelse med FBU's behandling af sagen har FC City påpeget, at medlemmer af FC City både før og under kampen gjorde opmærksom på, at Daniel Thomsen har en DIF-karantæne. I følge FC City medførte det truende adfærd fra flere spillere fra Skjoldsparken IF - ligesom der blev spyttet på én fra FC Citys bænk. Det afviser Skjoldsparken IF imidlertid. Klubben peger samtidig på, at den ikke er blevet oplyst om Daniel Thomsens karantæne - hverken af Daniel Thomsen selv, DIF, FBU eller DBU.

I disciplinærafgørelsen skriver FBU, at det er klubbens/klubbernes ansvar generelt at være opmærksom på eventuelle karantæner. FBU slår samtidig fast, at det er unionens opfattelse, at Daniel Thomsen burde have informeret om sin karantæne.

Skjoldsparken IF dømmes altså som tabere af de to kampe. Samtidig idømmes klubben en bøde på 1000 kroner iforbindelse med FC City-kampen, fordi Skjoldsparken IF på det tidspunkt - pr. mail af 6. maj -var blevet informeret om såvel protesten fra B1909 omkring den første kamp samt om offentliggørelsen af Daniel Thomsens karantænedom på DIF's hjemmeside. Der bliver ingen bødesag i forbindelse med B 1909-kampen, fordi Skjoldsparken IF fastholder, at den ikke var informeret om karantænen på det tidspunkt.

Daniel Thomsen brugt ulovligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce