Danefeld siger farvel med topkamp


Danefeld siger farvel med topkamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FODBOLD: Uanset resultatet af eftermiddagens topkamp på Hjørring Stadion, er det en tilfreds Peer Danefeld, der takker af efter halvandet år som kvindetræner for OB.

- Blandt andet fordi det er mig selv, der stopper, siger Danefeld, der tidligere har prøvet det modsatte.

Hans fremtid ligger nu hos den norske klub Kolbotn, der har professionel kvindefodbold på programmet.

Betingelserne for OB er klare: Hvis de regerende danske mestre vil tilbage og overvintre på 1. pladsen, kræver det sejr, for dagens modstander Fortuna ligger ét point foran før kampen.

Men Peer Danefeld klager over en decimeret trup.

Camilla Mogensen er skadet og Mette Bülow samt Marie Juel Jensen er udtaget til U-19 landsholdet. Desuden har topscorer Merete Pedersen ikke kunnet træne hele ugen grundet en mindre fiberskade.

- Men hende tager vi med, og så må vi se, hvor meget hun kan klare, siger Peer Danefeld, der gerne ville have haft kampen flyttet på grund af de to unge landsholdsspillere. Men det har både DBU og Fortuna Hjørring nægtet, fordi Marie Juel Jensen stadig er juniorspiller.

I stedet er Maria Herping og Signe Håkonsson løftet op i truppen.

Det har været halvandet år med en god portion succes for OB og Peer Danefeld.

Trods en massiv udskiftning af stamspillere lykkedes det nemlig at genvinde det mesterskab, som OB med først Erling Thomsen og siden Jan Knudsen som trænere hev i land. Og i efteråret spillede OB sig igennem til kvartfinalerne i den første UEFA Cup for kvinder. Her skal holdet efter nytår møde tyske Frankfurt.

Vi ligger godt

- Hvis man holder fokus på, at vi har mistet 170 landskampe og omkring 500 klubkampe i rutine med de spillere, der er stoppet, så ligger vi lige nu højere, end man kunne forvente, siger Peer Danefeld.

Han indledte sin karriere som divisionstræner med at føre B1909 til flere mesterskaber for godt ti år siden.

- Jeg kan ikke bedømme om niveauet generelt er steget. Men spillerne i dag er mere veltrænede. De har en masse ærgerrighed og vil så mange ting. De bliver bare budt nogle hårde vilkår. Vi har spillet 19 kampe siden august -- og så har langt de fleste af spillerne deltaget i landskampe ved siden af. Det eneste, der forpligter dem er fællesskabet på holdet, men alligevel kan jeg ikke helt acceptere de valg, spillerne træffer en gang imellem, hvor de lige pludselig drager af på for eksempel en familietur. Jeg kan godt forstå dem, når de ikke får noget for det. Men jeg har ikke lyst til at gå på kompromis. Det er også én af grundene til, jeg tager til Norge.

- Men tiden i OB har været en god oplevelse, siger Danefeld - og tilføjer, at da han sluttede som træner for B1909, var det med en 3-2 sejr - i Hjørring.

Danefeld siger farvel med topkamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce