DM-kvartfinaler: Svendborg Rabbits vil gentage sidste års kup mod Næstved

215 cm høje Jacob Enevold Jensen, der her langer ud efter bolden i en kamp mod Hørsholm, er efter tre månders skadespause tilbage hos Svendborg Rabbits, der indleder kvartfinaleserien ude mod Næstved mandag aften. Foto: Lasse Hansen

DM-kvartfinaler: Svendborg Rabbits vil gentage sidste års kup mod Næstved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et undertippet Svendborg Rabbits-hold møder som sidste år Næstved i DM-kvartfinalerne, og Rabbits-direktør Troels Mortensen har en begrundet tro på, at hans hold kan gentage sidste års succes.

Basketball: Står det til direktøren i Svendborg Rabbits, må historien gerne gentage sig, når årets DM-kvartfinaleserie skydes i gang mandag aften klokken 19.00 i Arena Næstved. Her tager grundspillets nummer tre, Næstved, imod nummer seks, Svendborg Rabbits. Sidste år mødtes de to også i kvartfinalerne, hvor Næstved også var favorit i kraft af en højere placering i grundspillet, men Rabbits vandt serien 3-0 i kampe og gik videre til semifinalerne.

- Det minder om sidste år, hvor alle eksperter havde afskrevet os inden serien mod Næstved, og så vandt vi 3-0. Næstved er favorit igen i år, men vi viste sidste år, at vi godt kan vinde i Næstved. Det er en frisk start for alle i slutspillet, hvor det er 0-0 over hele linjen, siger Troels Mortensen, direktør i Svendborg Rabbits.

Rabbits tabte for 14 dage siden stort i en ligakamp i Næstved, men i den kamp var Rabbits uden de store folk Harding Nana og Jacob Enevold Jensen. De er formentlig med igen mandag aften, selv om Harding Nana er tvivlsom og har siddet ude de seneste kampe.

- Nana har fået en forværring af sine lyskeproblemer ved træningen lørdag, så vi ved endnu ikke, om han er i stand til at spille, siger Troels Mortensen.

Til gengæld er 215 cm høje Jacob Enevold Jensen klar til slutspillet. Han fik comeback efter tre måneders skadespause i den sidste grundspilskamp i tirsdags ude mod Stevnsgade, hvor han fik 12 minutter på banen.

- Jacob er endnu ikke i 100 procent kampform, men hvis han kan bidrage med 10-15 minutter, vil det være fint. Han betyder meget for reboundspillet og forsvaret. Med sin størrelse tvinger han skytterne til at ændre deres skud, så der kommer mere beskyttelse af kurven med Jacob på banen, siger Troels Mortensen.

Kvartfinalerne
Programmet for DM-kvartfinaleserien mellem Næstved og Svendborg Rabbits:
Mandag 19. marts kl. 19.00: Næstved-Svendborg Rabbits.

Torsdag 22. marts kl. 19.00: Svendborg Rabbits-Næstved.

Mandag 26. marts kl. 18.15: Næstved-Svendborg Rabbits.

Evt. skærtorsdag 29. marts kl. 19.00: Svendborg Rabbits-Næstved.

Evt. 2. påskedag mandag 2. april kl. 18.15: Næstved-Svendborg Rabbits.

Man skal vinde tre kampe for at gå videre til semifinalerne.

Bredt Næstved-hold

Selv om Rabbits har tabt begge kampe i Næstved i denne sæson rimeligt klart, 83-60 i oktober og 106-79 for 14 dage siden, så er Rabbits-direktøren ved godt mod før kvartfinaleserien.

- Vi vandt hjemme over Næstved i denne sæson, og vi har tidligere vist, at vi godt kan vinde i Næstved. Det handler om at stjæle en kamp derovre og så holde vores hjemmebane, så går vi videre.

Næstved har i denne sæson vundet 13 kampe og tabt otte, og holdet har som det eneste besejret mestrene Bakken Bears to gange. Den seneste sejr over Bakken Bears på 88-66 i fredagens sidste grundspilskamp var dog en billig sejr, da Bakken på grund af holdets europæiske succes med kvalifikation til Europa Cuppens kvartfinaler sparede en række stamspillere.

- Næstved har haft en flot sæson og har et bredt hold i år, siger Troels Mortensen og fremhæver blandt andre holdets topscorer, Troy Franklin. Den amerikanske guard scorer 16 point i snit pr. kamp.

- Når Troy Franklin er i spilhumør og har hovedet med, er han farlig. Men hvis han brænder nogle skud, kan han også godt blive irriteret. Så vi vil gerne sidde tæt på ham og være helt inde i hovedet på ham, siger Troels Mortensen, der også fremhæver Næstved-profiler som den to meter høje forward Kazembe Abif, den store sydafrikaner Chris Gabriel på 211 cm og den danske landsholdsforward Philip Hertz.

Gratis adgang på torsdag

Hos Rabbits er de tre amerikanere i Demonte Flannigan, Michael Moore og Terrell Harris samt de danske klasseguards Mikkel Plannthin og Sebastian Åris plus Jacob Enevold Jensens 215 cm under kurven de største profiler.

- Vi har et hold, der er godt nok til at spille lige op med Næstved, siger Troels Mortensen.

Kaninerne får opbakning i Næstved af en busfuld Rabbits-fans plus formentlig en hel del, der vælger at køre selv i privatbiler.

Kamp to i serien spilles på torsdag klokken 19.00 i Svendborg, hvor der ventes fuldt hus, da SEF Energi har sponseret gratis adgang til kampen.

DM-kvartfinaler: Svendborg Rabbits vil gentage sidste års kup mod Næstved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce