DM-finale: Middelfarts vilde volley-vending

Middelfarts 19-årige Jacob Stein Brinck modtager bolden, mens holdkammeraten Jeppe Back (t.v.) følger situationen. Jacob Stein Brinck er kåret til årets unge spiller og spillede en afgørende rolle i slutfasen af den tredje DM-finale mod Gentofte. Foto: Yilmaz Polat

DM-finale: Middelfarts vilde volley-vending

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Middelfarts unge hold kom stærkt tilbage i slutningen af femte sæt og vandt den tredje DM-finale ude over Gentofte. Nu kan Middelfart sikre sig guldet på hjemmebane på onsdag.

Volleyball: Middelfart har taget et stort skridt mod et sensationelt dansk mesterskab i volleyball.

De unge spillere fra Vestfyn viste nerver af stål og spillemæssigt overskud i en vild tredje DM-finale i Kildeskovshallen i Gentofte.

Middelfart VK vandt 3-2 over de suveræne grundspilsvindere og klare DM-favoritter fra Gentofte, der var i oplagt vinderposition i femte sæt.

Gentofte med otte landsholdsspillere i truppen var i teten hele vejen i femte sæt med føringer 10-6, 12-9 og 13-11, mens entusiastiske Gentofte-fans brugte stemmebånd, kompressorhorn og trommer i den 50 år gamle Kildeskovshal, hvor der er højt til loftet og en rungende akustik, så lyden forplanter sig i alle retninger.

Men Middelfarts unge kuld nægtede at give op.

19-årige Jacob Stein Brinck spillede som en garvet rotte og sendte flere stærke server over, så Middelfart scorede tre point i træk til fynsk føring 14-13.

- Der var nerver på, men det handlede om at slå til bolden. Gentofte var til at spille med, hvis vi bare fik sendt nogle gode server af sted, sagde Jacob Stein Brinck efter kampen.

Gentofte overlevede den første matchbold, men Middelfart fik igen føringen 15-14 på endnu et uimodståeligt vinderslag af årets spiller i Volleyligaen, Nicholas Hunt.

På den anden matchbold slog Gentoftes store profil, Peter Trolle, der ellers spillede en fremragende kamp, bolden i antennen, der markerer siden af nettet, og så brød den ellevilde jubel ud hos Middelfart-klanen.

Gentofte-Middelfart 2-3
DM-finale, 3. kamp
Sætcifre: 19-25, 33-31, 19-25, 25-20, 14-16.

Bedste spillere: Gentofte: Peter Trolle. Middelfart: Nicholas Hunt.

Dommere: Michael Andersen og Tim Poulsen.

Tilskuere: 386.

Næste kamp: 4. DM-finale onsdag 18. april kl. 19.00: Middelfart-Gentofte.

Bemærkninger: Middelfart fører 2-1 i kampe. Der spilles bedst af fem kampe.

Ellevild jubel

Spillerne væltede ud mod tilskuerpladserne og omfavnede flere af de de halvt hundrede Middelfart-støtter, der havde taget turen tværs over Danmarks to største øer for at bakke deres undertippede helte op med taktfaste klapsalver og trommer.

Middelfart kan nu sikre sig guldet hjemme i Lillebæltshallen på onsdag klokken 19.00 i en kamp, hvor hallen på Færøvej må blive fyldt. For en uge siden vandt Middelfart 3-2 hjemme i den første finale.

- Det er en drøm, at vi kan vinde guldet på hjemmebane. Jeg kan næsten ikke vente, til det bliver onsdag, men nu får jeg nogle dage i skolen, inden vi skal spille igen, sagde Jacob Stein Brinck, der går i 3.g. på Middelfart Gymnasium.

Han er ikke bange for, at hypen om Middelfarts volleyballhold vil give et tyngende forventningspres.

- Vi skal bruge den glæde, tilskuerne kommer med, til noget positivt, som vi også gjorde i den første kamp og igen i dag, sagde Jacob Stein Brinck.

Opbakningen fra de medrejsende fans var af stor betydning.

- Vi kunne mærke det, og det var måske det, der manglede i torsdags, sagde Jacob Stein Brinck.

Middelfart rejste sig efter torsdagens afklapsning i Kildeskovshallen, hvor Gentofte vandt 3-0. Blot tre døgn senere i samme hal var det et forvandlet Middelfart-hold, der bød Gentofte op til en ligeværdig dans i den tredje DM-finale.

Tæt kamp

Middelfart trak fra midtvejs i første sæt med en føring på 15-9 efter stærkt spil af Martijn van der Aa. Den flyvende hollænder blokerede, modtog, servede og sendte listige lob over nettet. Middelfart viste vinderattituder med jubelbrøl efter hver en vunden bold, og sættet kom hjem med cifrene 25-19.

Andet sæt var tæt hele vejen. Det blev en neglebidende gyser, hvor Middelfart havde fem sætbolde fra 24-23 uden at kunne lukke sættet.

Men Gentofte overlevede og fik i stedet sikret sig sættet 33-31 på den fjerde sætbold efter en blokade af Sebastian Mikelsons og vild jubel under de højloftede hvælvinger.

I tredje sæt fulgtes de to hold ad til 10-10, hvor Middelfart scorede fire point i træk. Nicholas Hunt smashede vinderslag i massevis. Gentofte kom på 16-17, men en ny stærk serie med fem point i træk gav sættet til gæsterne fra Fyn med 25-19.

Gentofte fik rettet op i fjerde sæt, hvor hjemmeholdet scorede fire point i træk fra 9-10 til 13-10. På to serveesser af Rasmus Mikelsons vandt Gentofte sættet 25-20.

Gentofte havde Middelfart nede i sækken i femte sæt, men glemte at snøre den. Og nu har Middelfart alle muligheder for at vinde DM for første gang siden 2012. DM-titlen for seks år siden var den første i 35 år, og modsat guldholdet i 2012 har Middelfart i år et hold med en stamme af unge danske spillere tilsat to udenlandske spillere.

- Vi er et hold, der bliver ved med at tro på egne evner og tage en bold ad gangen, selv om vi har haft vores nedture i løbet af kampen. Det var en mandfolkepræstation, sagde Middelfarts sportschef, Jacob E. Petersen, efter gyseren i Kildeskovshallen.

DM-finale: Middelfarts vilde volley-vending

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce