DHG-smæk til Aalborg

Frække lift, super-smashes og mere bredde blev DHG-pigernes direkte billet til finalen, da HIK Aalborg besøgte - og forlod - Dalumhallen som et slået hold. - FOTO: POUL MADSEN

DHG-smæk til Aalborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SEJR: DHG-pigerne smashede Aalborg af banen - nu lurer guldchancen forude

DHG HIK Aalborg 3-1 semifinale, kvinder

- Jeg spiller så længe, det er sjovt, siger Anne Mette Lundby og smiler frisk.

Bag den løse blå-hvide bluse gemmer sig en fire måneder gammel - og måske - fremtidig volleyballspiller.

- Der er mange kvindelige volleyballspillere, der spiller, selvom de er gravide - helt ind til femte måned, har jeg hørt, fortæller Anne Mette Lundby, som dog af de andre spillere og træner Jeppe Haugaard får lov til at undgå de helt vilde redninger, der kræver hård kontakt med halgulvet.

Så i forventningen om en sjov kamp mødte hun også op på banen i aftes, da DHG-kvinderne mødte HIK Aalborg i den anden semifinale.

Inden kampen var odenseanerne farvoritter til finalebilletten efter en udebanesejr på 3-0 i Aalborg i weekenden.

I første sæt var begge hold endnu ikke helt oppe i gear, og det viste sig tydeligt i spillet.

Dumme fejl på begge sider resulterede i point til højre og venstre, men DHG kom hurtigere ud af den uheldige cirkel end HIK.

Hjemmeholdet udfyldte banen langt bedre end gæsterne, som ind i mellem lignede en flok hovedløse høns på jagt efter bolden. Det gav DHG-pigerne rig mulighed for at hugge ned i de åbenlyse huller, som Aalborg-holdet efterlod sig i sin bold- jagt.

I andet sæt gik det tilgengæld ned ad bakke - DHG lod ålborgenserne komme alt for tæt på. Og pludselig var det ikke gæsterne, der måtte løbe efter bolden.

Andet sæt sluttede i et gys af en match, der desværre blev det eneste tidspunkt, HIK Aalborg viste tænder.

Der stod nu 1-1 efter et godt spillet sæt af ålborgenserne på 26-24.

Efter det nederlag - knebent eller ej - måtte træner Jeppe Haugaard kalde sine spillere sammen til en alvorlig snak, inden DHG-holdet kunne gå på banen igen.

Og snakken havde tilsyneladende hjulpet gevaldigt. Pigerne gik på banen efter blod, tog igen teten og spillede op til det, de fremmødte fans forventede.

HIK Aalborg nåede aldrig at se, hvad der skete, før det var slut. Måltavlen skreg hånligt ned mod gæsterne med sætscoren 25-11.

Nu kunne det ikke gå galt. DHG-træneren satte sig mageligt på bænken og lod pigerne ride bølgen hjem og sejren i hus.

HIK virkede opgivende og efterlod banen med et nederlag på 25-11 i fjerde sæt.

Efter kampen var Jeppe Haugaard ikke overrasket over reslutatet, men ærgrede sig over den ringe modstand, ålborgenserne havde lagt for dagen.

- Det er svært at spille en spændende kamp, hvis modstanderen ikke gider spille med, sagde han og henviste til de to sidste sætscore.

- Man vinder ikke 25-11 i en semifinale, sagde træneren, der - trods manglende modstand - var mere end tilfreds med pigerne. Nu venter medaljerne forude.

- Jeg synes det kunne være rigtig sjovt, hvis vi vandt guld, sagde Anne Mette Lundby med et stort smil, og glæder sig til at møde enten Holte eller Lyngby i konkurrencen om guldet.

- Jeg synes, Holte fortjener at være i finalen, og jeg tror, det bliver nogle rigtig sjove kampe, sagde den vordende mor med et smil.
DHGs nummer 12, Anne Mette Lundby, smashede og blokerede for to i dagens kamp. Om cirka fem måneder bringer hun en ny lille DHG-spiller i verden. FOTO: POUL MADSEN
DHGs nummer 12, Anne Mette Lundby, smashede og blokerede for to i dagens kamp. Om cirka fem måneder bringer hun en ny lille DHG-spiller i verden. FOTO: POUL MADSEN

DHG-smæk til Aalborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce