DCU-chef om Argos: Talenter kan skimte World Touren


DCU-chef om Argos: Talenter kan skimte World Touren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Argos-Shimano vil give danske talenter chancen hurtigere end mange andre World Tour-hold, mener DCU-talentchef

Danmarks Cykle Union (DCU) håber, at den netop indgåede samarbejdsaftale med det hollandske cykelhold Argos-Shimano på sigt vil medføre endnu flere danske ryttere på World Touren.

I første omgang skal de unge talenter Mathias Rask og Kristian Haugaard køre på Argos-Shimanos udviklingshold i 2014.

- Vi håber at skabe endnu en vej fra vores talentniveau og ud på den store scene, siger DCU's talentchef Morten Bennekou.

- Vi har i forvejen et ikke-nedskrevet samarbejde med Saxo-Tinkoff, der går på, at vi har ryttere med på deres vintertræningslejr. Derudover er vi i jævnlig dialog med sportsdirektørerne omkring potentielle danske emner.

- Men vi kunne godt tænke os at have alternativer til Saxo, da de ikke nødvendigvis kan aftage alle de ryttere, vi synes, at de skal tage hvert år, siger talentchefen, der selv har etableret kontakten til Argos-Shimano.

- Jeg har kigget mig omkring på World Tour-scenen og set efter hold, der vil gøre en aktiv indsats for den videre talentudvikling.

- Vi deler langt hen ad vejen tanker og filosofi omkring talentudvikling med Argos-Shimano, og de er meget interesserede i at have skandinaviske ryttere, siger Bennekou.

Talentchefen mener, Argos-Shimano er en god rugekasse, hvor danske ryttere hurtigt vil kunne få chancen i store løb.

- Det er et af de mindre World Tour-hold. De har godt nok Marcel Kittel og John Degenkolb, der vinder mange løb, men det er et hold, som ikke har den store Grand Tour-stjerne.

- Der er et andet hierarki i forhold til Grand Tour-holdene, og de unge ryttere kommer relativt hurtigt til fadet, vurderer Morten Bennekou.

- Nu har vi fået to ryttere på udviklingsholdet. Det næste resultat af samarbejdet kunne være, at vi får en dansk rytter på deres World Tour-hold i 2015.

- I 2016-17 kan man så håbe på, at en ung dansk rytter begynder at lave resultater, siger Bennekou.

DCU-chef om Argos: Talenter kan skimte World Touren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce