DBU vil af med omstridt Uefa-regel


DBU vil af med omstridt Uefa-regel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Boldspil-Union vil af med den omstridte Uefa-regel, der sender taberen af en national pokalfinale i Uefa Cuppen, hvis pokalvinderen også bliver mester.

Dansk Boldspil-Union (DBU) vil prøve at ændre en meget omdiskuteret regel fra det europæiske fodboldforbund (Uefa), der siger, at taberen af en national pokalfinale kommer med i Uefa Cuppen, hvis vinderen af pokalfinalen samtidig bliver mester i det pågældende land.

Scenariet var aktuelt for AaB for fem år siden, og det bliver det igen, hvis AaB onsdag aften spiller sig i pokalfinalen, hvor holdet i så fald møder FC København, der kæmper mod Brøndby og OB om det danske mesterskab. Netop FC København og AaB mødes på søndag i Parken, og her vil et AaB-nederlag sende FCK nærmere mesterskabet og samtidig bringe aalborgenserne tættere på Uefa Cuppen i næste sæson.

- Udvalget for professionel fodbold er enigt om, at vi skal arbejde mod, at nummer fire i superligaen deltager i Uefa Cuppen i den situation. Den melding er nu i bestyrelsen, og vi skal beslutte, om vi skal gøre det. Hvis du spørger mig personligt, så mener jeg, at vi skal arbejde mod det, siger DBU-formand Allan Hansen til Jyllands-Posten. Nummer to og tre fra SAS Ligaen er i forvejen sikret deltagelse i Uefa Cuppen.

Allan Hansen, der også er medlem af Uefa's eksekutivkomité, vil i første omgang have undersøgt, om andre europæiske medlemslande har samme holdning som DBU.

- Vi vil tage en snak med Uefa om, hvorvidt det er muligt, at man som selvstændigt land kan ændre det, eller om det vil kræve en total ændring af proportionerne for den nye Europa Liga (Uefa Cuppen fra næste sæson, red,) siger han.

DBU vil af med omstridt Uefa-regel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce