Mens det nye fodboldselskab i Middelfart vækker opsigt ved at skabe en markant spillertrup på kontrakter, skal det gamle selskabs ledelse nu stå skoleret i DBU, erfarer Sport Fyn. Det kan teoretisk set medføre en bødestraf og/eller en fratagelse af point.

Der er dannet et nyt fodboldselskab i Middelfart, og det er "Middelfart Boldklub", der er ved at skabe en slagkraftig trup til forårets kampe i 2. divisions oprykningsslutspil.

Der resterer dog stadig nogle efterspil fra tidligere års dispositioner i klubben, der på grønsværen har udført små mirakler i det forgangne års tid.

Men der har i flere måneder verseret en skattesag om det gamle selskabs udbetaling af kørepenge til spillerne, og den komplicerede sags konsekvenser er ved at blive udmøntet i bogstaveligste forstand, via girokort til dem, som Skat har ladet pilen og regnemaskinen pege på. Den sag har været hyppigt omtalt i avisens Middelfart-sider.

Men dermed er det ikke slut, erfarer Sport Fyn.

Fredag 5. februar var Middelfart-lederne indkaldt til et møde i DBU's disciplinærudvalg, hvor man bad om en redegørelse for det gamle selskabs verserende skattesag, uanset det nu er det nye "Middelfart Boldklub", der kører elitebutikken ved Lillebælt.

Det nye selskab har overtaget licensen fra det gamle, som det er helt normalt. Det er et krav fra DBU i ethvert tilfælde, hvor der dannes et selskab til at drive kontraktfodbold, at licensen ligger i moderklubben.

Sport Fyn ringede til administrerende direktør i det nye selskab Middelfart Boldklub, Lars Peter Hermansen, der siden oktober har stået i spidsen for selskabet og dermed ikke formelt har ansvar for den gamle skattesag.

- Sport Fyn erfarer, at Middelfart har været indkaldt til møde i DBU's disciplinærudvalg om skattesagen. Er det korrekt?

- Ja, det må jeg bekræfte. Og så kan man jo regne ud, at det handlede om de ansættelsesforhold, der var i det gamle selskab. Det er, hvad jeg kan sige, siger Lars Peter Hermansen til Sport Fyn.

Middelfart sikrede sig i efteråret via præstationerne på grønsværen i 2. division en plads i det kommende oprykningsslutspil, der kører i foråret, og her er Middelfart fire point fra oprykningsstregen. Klubber som Frem, Fremad Amager, Thisted, Hvidovre, AB og Nykøbing FC er blandt de renommerede klubber i rækken, der har 12 hold.

Det er tidligere sket, at DBU har straffet en klub hårdt i sager, der har omhandlet overtrædelser af skattereglerne om kørepenge. I maj 2013 blev Brønshøj Boldklub, som på det tidspunkt lå i 1. division, idømt en bøde på 200.000 kroner og fik fratrukket seks point.

Hvorvidt DBU skønner der er tale om en lignende overtrædelse i Middelfart, så der eventuelt vil blive tale om lignende konsekvenser som i Brønshøj-sagen, er selvsagt et rent juridisk spørgsmål.

Her vil disciplinærudvalget givet vil lade indgå i sin bedømmelse, om Middelfart har handlet i god eller ond tro, og om der er tale om eksempelvis uforsigtighed, hvor man har overført en praksis fra dengang elitefodbolden blev drevet i forenings-regi.

Sport Fyn prøvede at få en udtalelse fra disciplinærudvalget i DBU, men fra administrationens side ønsker man ikke at kommentere, om der overhovedet er en sag. Yderligere information vil først komme frem, når parterne er informeret om afgørelsen.

Nu venter omverdenen, og her specielt naturligvis de øvrige klubber i oprykningsslutspillet, og her i det fynske er Marienlyst den anden deltager, spændt på afgørelsen fra DBU.

  • SportFyn

Mere om emnet

Se alle
Fra FCM til Middelfart: Salami skal bygges op

Fra FCM til Middelfart: Salami skal bygges op

Fodbold-kontrakt: Middelfart gør Salami-kup

Fodbold-kontrakt: Middelfart gør Salami-kup