DBU-formand: Vi går efter EM-værtskab i 2020


DBU-formand: Vi går efter EM-værtskab i 2020

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Parken kommer måske til at lægge græs til flere gruppekampe ved fodbold-EM i 2020. DBU går efter værtskab.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har truffet en beslutning om at gå efter at blive vært for EM i fodbold i 2020.

Det står allerede klart, at det europæiske fodboldforbund (Uefa) vil dele værtskabet mellem 13 lande, og derfor har bestyrelsen i DBU enstemmigt besluttet at byde ind på en bid af værtskabet.

- Vi har truffet en principbeslutning og vil overfor Uefa bekræfte, at vi vil være en del af værtskabet i 2020, siger DBU-formand Allan Hansen.

- Vi ser det som en unik mulighed og den eneste chance, Danmark har for at blive vært for et EM.

- Vores chancer vil afhænge af, hvilke andre lande der søger og geografien. Men nu har vi besluttet, at vi går efter det, fastslår formanden.

Uefa vil den 26. april offentliggøre budmaterialet, så ansøgerlandene kan gennemskue økonomien og de forpligtelser, der hører med til EM-værtskabet. Ansøgningsfristen løber frem til den 11. september.

- Det bliver først rigtig interessant den 20. september, hvor Uefa vil offentliggøre, hvilke lande der ansøger.

- Det er allerede besluttet, at der skal udpeges 13 lande, men tanken er at inddele Europa i et antal geografiske zoner, men lige nu kan man ikke sige, om det bliver fem, seks eller otte zoner, før man ved, hvem der har søgt.

- Vores chancer vil afhænge af, hvem der søger og de regioner, ansøgerne kommer fra. Det kan være, at vi vil havne i en nordisk zone, hvor vi skal slås med Norge og Sverige om at blive vært, eller det kan være, at vi kommer i en større zone, siger Allan Hansen.

Danmark kan sandsynligvis håbe på at få tre gruppekampe og en 1/8-finale på grund af tilskuerkapaciteten i Parken på 38.000 tilskuere.

- Vi kommer kun i betragtning som EM-vært på en dispensation. Kravet til EM-arrangørerne er, at der skal være plads til 70.000 tilskuere til finalen og semifinalen, 60.000 til kvartfinalerne og 50.000 til de øvrige kampe, siger Allan Hansen.

DBU vil overfor Uefa slå på, at Danmark tidligere har afholdt en Uefa Cup-finale og U/21-EM med stor succes. Derudover vil infrastrukturen i København blive brugt som et argument.

DBU-formand: Vi går efter EM-værtskab i 2020

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce