DBU fik Onyszkos kontrakt-ophævelse


DBU fik Onyszkos kontrakt-ophævelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unionen afviser indirekte målmandens påstand om, at fratrædelsespapirerne, underskrevet efter hustruvold-dommen, ikke er indsendt 

Målmanden Arek Onyszko, der først blev fyret af OB og siden af FC Midtjylland, har anlagt sag mod OB for kontraktbrud i forbindelse med fyringen i sommer.

I den forbindelse hævder Arek Onyszko, at fratrædelsespapirerne ikke er sendt ind af OB til DBU, så han reelt aldrig er blevet fyret.

Men det afviser DBU-sekretær Laura Petersen indirekte i dag over for Stiftstidende. Idet sekretæren påpeger, at det er standard-procedure, at fratrædelsespapiret skal være indsendt, inden en spilletilladelse til en ny klub kan bevilges. 

- Jeg vil ikke udtale mig om en konkret sag som denne. Det eneste jeg kan sige er, at man generelt skal indsende en kontraktophævelsesaftale, når man ophæver kontrakter. Akkurat som standardkontrakten, så ligger ophævelsesaftalen som blanket på vores hjemmeside.

- Og man kan ikke i sådan et tilfælde få spilletilladelse til en ny klub, før ophævelsesaftalen er indsendt, siger Laura Petersen.

Arek Onyszko mener åbenbart generelt, at OB i timerne efter dommen udnyttede, at han var chokeret over dommen.

OB ville, ifølge Onyszko anklage ham for kontraktbrud, hvis han ikke skrev under på ophævelsen, fordi han ikke kunne passe sit arbejde på grund af fængselsdommen.

Ifølge Onyszko påstod OB samtidig, at han ville få en bøde på 250.000 kroner, hvis han omtalte fratrædelsespapirerne. Om der er hold i den påstand, kan kun fremtiden vise.

Med underskrivelsen af fratrædelsesaftalen frasagde Onyszko sig angiveligt en DM-sølvmedaljebonus på 400.000 kroner, samt en sign-off fee på 800.000 kroner.

En sign-off fee er et beløb, som spilleren får, hvis og når hans kontrakt er fuldendt. Som en slags belønning for, at spilleren fuldendte kontrakten.

Det er detaljer, som er nævnt i Arek Onyszkos meget omtalte litterære værk "Fucking Polak".

Men igen, for at sige det med Morten Olsen, kan kun fremtiden vise valøren af de tal og påstande.

OB-direktør Kim Brink udtalte torsdag, at han ikke vil kommentere Onyszkos sagsanlæg mod OB, og sådan vil det også forholde sig fremdeles i den sag.

DBU fik Onyszkos kontrakt-ophævelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce