DBU er uenig med svenskere: Uefas dom var rimelig

DBU-kommunikationschef Jakob Høyer mener ikke, at Danmarks fodboldkvinder skal straffes hårdere af Uefa.

DBU er uenig med svenskere: Uefas dom var rimelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

At de danske fodboldkvinder blev straffet med et 0-3-nederlag mod Sverige var en rimelig straf, mener DBU.

De danske fodboldkvinder blev i november taberdømt med 0-3 til Sverige for at udeblive fra en VM-kvalifikationskamp mod svenskerne i oktober.

Danmark er nu kommet i fare for at blive straffet hårdere af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), efter at Sverige tirsdag har anket den straf.

Det er Uefas appeludvalg, der skal håndtere den svenske anke.

I Dansk Boldspil-Union (DBU) ærgrer kommunikationschef Jakob Høyer sig over svenskernes anke.

- Det må vi jo tage til efterretning. Og så vil vi sætte os ned og læse deres indsigelse og forholde os til, om vi også skal svare Uefa. Det har vi ikke besluttet os for endnu, siger Jakob Høyer.

Han mener, at den oprindelige straf var hård og rimelig.

- Jeg ved ikke, om det kommer bag på os. Men vi mener, at når vi læser hele kendelsen fra Uefa, som vi har fået for et par dage siden, at der er en god sammenhæng mellem Uefas redegørelse og opfattelse af sagen og den sanktion, der er kommet mod kvindelandsholdet og DBU.

- På det grundlag synes vi egentlig, at det er en rimelig sanktion, der er faldet, og at den ikke bør være kraftigere end det, siger Jakob Høyer.

Spillerforeningen har samme holdning til den svenske appel, oplyser Spillerforeningens kommunikationschef, Martin Dons.

- Vi er enige med DBU i, at Uefa i første omgang kom med en retfærdig dom. Nu følger vi sagen, som DBU håndterer, siger Martin Dons.

DBU aflyste i oktober kampen mod Sverige, fordi unionen var midt i en konflikt med spillerne og Spillerforeningen om vilkårene for at spille på landsholdet.

Spillerne ville ikke møde op i DBU's træningslejr, så længe vilkårene ikke blev forbedret efter deres ønske.

Det betød, at Uefa efterfølgende straffede Danmark med et 0-3-nederlag til svenskerne og tildelte DBU en bøde på 20.000 euro. Den straf var hård nok, mener man i DBU.

- At blive taberdømt på skrivebordet i stedet for at have mulighed for at vinde en kamp på banen er en alvorlig straf.

- Vi mister tre point og er dermed et skridt bagud i forhold til at kvalificere os til VM i Frankrig om to år. Og det er ikke nogen fordel.

- Hvis Sverige gerne vil have os smidt ud af turneringen for på den måde at få en lettere vej til VM-slutrunden, så kan det godt være, at det med svenske briller skulle have været anderledes.

- Jeg synes stadig, at fodbold skal afgøres på banen og ikke på et skrivebord, lyder det fra Jakob Høyer.

FAKTA: Lang fodboldkonflikt får svensk efterspil
Forhandlingerne om en ny landsholdsaftale for kvindelandsholdet og U21-herrerne blev indledt i efteråret 2016 og sluttede først i november 2017.

Undervejs udeblev Danmark fra en VM-kvalifikationskamp i Sverige og blev efterfølgende taberdømt 0-3. Den dom har Sveriges Fodboldforbund (SvFF) anket tirsdag, da man ønsker en hårdere dom til danskerne.

Her er forløbet i konflikten:

* 6. september 2017: Landsholdsaftalen mellem DBU og Spillerforeningen for kvindelandsholdet og U21-landsholdet udløber. Parterne har forhandlet i mange måneder, men er ikke nået frem til en ny aftale.

* 11. september: Kvindelandsholdet udebliver fra en træningssamling. Dagen efter vælger DBU at aflyse EM-revanchen mod Hollands fodboldkvinder som følge af konflikten.

* 18. september: Parterne bliver enige om en delaftale, der gælder kvindelandsholdets VM-kvalifikationskamp mod Ungarn. Spillerne haster til Ungarn og vinder 6-1 dagen efter.

* 16. oktober: Spillerne møder ikke ind i landsholdslejren forud for VM-kvalifikationskampen mod Sverige, fordi det stadig ikke er lykkedes at lande en aftale.

* 18. oktober: Efter at spillerne heller ikke mødte frem til anden træningsdag, beslutter DBU at melde afbud til kampen mod svenskerne.

* 20. oktober: Spillerforeningen og DBU når frem til en delaftale gældende for årets sidste VM-kvalifikationskamp mod Kroatien. Fire dage senere vinder Danmark kampen med 4-0.

* 24. oktober: Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) åbner en disciplinærsag mod Danmark for at udeblive fra kampen mod Sverige.

* 16. november: Sagen bliver taget op i Uefas disciplinærudvalg, der idømmer Danmark et skrivebordsnederlag på 0-3 og tildeler DBU en bøde.

* 25. november: DBU og Spillerforeningen bliver enige om en aftale gældende for de næste fire år.

* 12. december: Sveriges Fodboldforbund anker dommen, der sikrer Sverige en 3-0-sejr og en bøde til DBU. Svenskerne ønsker en hårdere straf til danskerne.

DBU er uenig med svenskere: Uefas dom var rimelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce