DBU afviser at lave homokampagne


DBU afviser at lave homokampagne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods opfordring fra blandt andet Spillerforeningen afviser Dansk Boldspil-Union (DBU) at lave kampagne mod homofobi i dansk fodbold.

Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske har opfordret Dansk Boldspil-Union (DBU) til at lave en kampagne mod homofobi i dansk fodbold, og tirsdag gjorde Spillerforeningen det samme.

Men DBU afviser stadig tanken om sådan en kampagne.

- At DBU ikke kører landsdækkende kampagner for homoseksualitet eller decideret mod homofobi, er bestemt ikke ensbetydende med, at vi ikke arbejder med og gør noget ved diskrimination. Vi vil tværtimod med uformindsket styrke fortsætte vores holdningsbearbejdelse for respekt, tolerance og integration af minoritetsgrupper i fodboldmiljøet, og hvor vi rammer bredt, siger DBU-formand Allan Hansen.

DBU skriver desuden på sin hjemmeside, at unionens tilgang til emnet ikke nødvendigvis kan ses som forkert, selvom interesseorganisationer som Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske ikke deler DBU's synspunkter.

Spillerforeningens direktør, Mads Øland, sagde tirsdag i en pressemeddelelse:

- Der er brug for en stærk kampagne fra DBU imod homofobi og for nedbrydning af tabuet omkring homoseksualitet i fodbolden. DBU har klare målsætninger om at bekæmpe diskrimination, og en naturlig følge af dette må også være at bekæmpe homofobien specifikt, som vi må erkende har hårdt fat i vores miljø.

Spillerforeningen anerkender dog, at DBU's værdigrundlag er imod diskrimination, men foreningen ønsker en særlig indsats fra unionen.

DBU afviser at lave homokampagne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce