Se videoen: Cykelsjov på væddeløbsbanen - Chris Anker vandt over travhesten


Se videoen: Cykelsjov på væddeløbsbanen - Chris Anker vandt over travhesten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Masser af publikum på Fyens Væddeløbsbane så et showløb mellem Chris Anker Sørensen og travhesten Armani S.

Selve travsporten stod lidt i skyggen af en stort hypet show-begivenhed på Fyens Væddeløbsbane, der var ualmindeligt velbesøgt fredag eftermiddag. Chris Anker Sørensen skulle køre om kap med travhesten Armani S.

Lad os bare afsløre, at Chris Anker Sørensen vandt efter en knivskarp foto-finish. Og det på trods af at forholdene var til alt andet end cykling.

- Jeg har aldrig kørt på så løst et underlag. Cyklen sejlede rundt, fortalte "Oksen fra Hammel" efter løbet. Som i øvrigt blev en mildt skrevet taktisk affære. Det tog 1 minut og 39 sekunder at køre løbet, der gik over en omgang - 1000 meter - på væddeløbsbanen. Og det kunne travhesten have gjort på i hvert fald et minut og 15 sekunder.

- Jeg kunne godt se, at Chris Anker havde det lidt svært, så jeg kørte lidt op i banen, fortalte Preben Kjærsgaard, der var kusken bag Armani S. Først i opløbet gik det rigtig stærkt, og Chris Anker Sørensen, der havde ført hele vejen, holdt akkurat føringen efter at have kørt de 1000 meter med lidt over 36 km i timen.

Favoritsejre

Inden showløbet havde der været et flot to-års-løb, hvor Steen Juuls Enjoy The Game var en tiendedel sekund fra den absolutte banerekord for de yngste travere.

Endnu tidligere fik publikum de fem V5-løb: På papiret lignede Adrian's Fight bestemt ikke en favorit i V5's første afdeling med blot en tredjeplads som bedste resultat i årets hidtidige fire starter. Men i foregående start havde den gået forrygende efter fejl, og det havde spillerne fået øje på, så Adrian's Fight var blevet gjort til favorit. Det havde spillerne gjort ret i, for med Birger Jørgensen i sulkyen kontrollerede Adrian's Fight løbet totalt efter at have ligget udvendigt på den førende det meste af vejen.

V5-spillet fortsatte i favoritsporet i anden afdeling, hvor et dusin dygtige amatør skulle forsøge at kvalificere sig til Amatør Elite Cup i derby-weekenden om 14 dage. Nicklas Korfitsen havde fået chancen som kusk bag familiens Batman SH, og da han havde observeret, at de førende kørte rigeligt stærkt på første omgang, lettede han anker med 700 meter igen og passerede feltet. Kun hjemmebanehesten Birte Mile var i stand til at følge med, men den måtte nøjes med andenpladsen, som dog også giver ret til at starte i derby-weekenden til glæde for den nykårede amatør-Danmarksmester Søren Demant Andersen.

I tredje afdeling var det dagens største favorit, hidtil ubesejrede Daisy Cash, der skulle indfri forventningerne, og det gjorde den tre-årige hoppe helt uden dramatik og med langt til de nærmeste konkurrenter.

Kasper K's fine dag

Efter tre favoritter kom der et ordenligt skrald i tredje afdeling, hvor jockey Kasper K. Andersen havde is i maven i en psykologisk krigsførelse med Danmarks oftest sejrende travkusk, Birger Jørgensen, om hvem der først skulle sætte slutspurten ind. Som i en anden western trak Birger Jørgensen først, hvorpå Kasper K. Andersen kunne følge med i ryg, og i opløbet strøg han uden om feltet som kusk bag upåagtede Nightingale Jaycee.

V5 sluttede med det store hovedløb, Richard Møller Nielsens Mindeløb, og det blev langt hen ad vejen en ny duel mellem Kasper K. Andersen og Birger Jørgensen. Sidstnævnte var favorit med den tidligere derbyvinder Stand And Deliver. Kasper K. Andersen kørte næstfavoritten Trophy Spring.

Sidstnævnte tog spids og fik lov at bestemme tempoet. Alt var nu et spørgsmål om, hvornår Stand And Deliver satte angrebet ind og et spørgsmål for Kasper K. Andersen om at sætte det helt rigtige tempo.

Den ligning gik bedst op for Kasper K. Andersen. Stand And Deliver så godt ud i sidste sving, men Trophy Spring havde mest at skyde med ind på opløbets lige bane, hvor tredjefavoritten Balotelli fik plads efter et inderbaneløb og snuppede andenpladsen foran Stand And Deliver. Men Trophy Spring var bare bedst.

To sejre blev det altså til for Kasper K. Andersen, og begge hans sejrsheste er i træning hos Gitte Madsen. Hun fik endda endnu en sejr til stalden, da René Kjær fik bugseret den vanskelige The Kunst Is Me først over stregen i det indledende begynderløb.

Se videoen: Cykelsjov på væddeløbsbanen - Chris Anker vandt over travhesten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce