Alberto Contador har mistet en af sine mekanikere på Saxo Bank-Sungard, efter mekanikeren slog en tilskuer.
En af Alberto Contadors mekanikere på Saxo Bank-Sungard er blevet smidt ud af Giro d'Italia, fordi mekanikeren slog en tilskuer under tirsdagens bjergetape.

Den dramatiske episode har fået et efterspil, fordi det internationale cykelforbund UCI har valgt at ekskludere mekanikeren, Faustino Munoz, fra løbet.

Munoz mente, at der var en tilskuer, som havde forsøgt at skubbe til Contador. Derfor åbnede Munoz døren i Saxo Bank-Sungards følgebil og slog vedkommende.

Men det, mente Giro d'Italias løbsjury, var langt over grænsen og sendte Munoz ud af løbet. På Saxo Bank-Sungard accepterer man straffen.

- Vi anerkender UCI's straf, fordi det var en uønsket opførsel af vores mekaniker, siger sportsdirektør Philippe Mauduit til cyclingnews.com.

Munoz vil dog forblive ansat hos det danske hold, og han vil også stadig passe og pleje Contadors cykel på hotellet.

- Han har indset, selvom det er for sent, at han ikke skulle have gjort det. Han har undskyldt til holdet, og vi håber, denne straf vil hjælpe ham til at kontrollere sine handlinger, forklarer Philippe Mauduit.

Selv om de italienske tilskuere har været nærgående og entusiastiske, så har Alberto Contador ingen problemer med tilhængernes opførsel.

- Tilskuerne har givet mig deres støtte siden løbets første dag. Igen inspirerede de mig til at gøre mit bedste. Der var intet problem, siger Alberto Contador.

Alberto Contador vandt tirsdagens bjergenkeltstart og fører suverænt Giro d'Italia. Der resterer fem etaper.