Contadors Giro-triumf har en grim bismag


Contadors Giro-triumf har en grim bismag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Usikkerheden om Alberto Contadors fremtid kaster en skygge over hans overlegenhed i dette års Giro d'Italia.

Da Alberto Contador skiftede til Bjarne Riis' Saxo Bank-Sungard i august sidste år, var smilene lige så store som ambitionerne.

Sammen med Riis ville spanieren fortsætte med at dominere Tour de France og ikke nok med det: Som den første rytter nogensinde ville han vinde alle de tre store etapeløb på samme år.

Den sidste målsætning taget i betragtning er det lige efter bogen, at Contador nu står som suveræn vinder af Giro d'Italia anno 2011. One down- two to go.

Men deltagelsen i Giro'en kan også have en ganske anden begrundelse end den kække ambition om "The Treble". For siden den dag i august, hvor alle var glade, har Contadors karriere taget en dramatisk drejning.

Knap to måneder senere kom det således frem, at det forbudte stof clenbuterol var dukket op i en af Contadors dopingprøver under Tour de France 2010.

Ifølge hovedpersonen selv havde han bare spist en bøf, men ikke desto mindre varslede det spanske cykelforbund, at han ville blive idømt ét års karantæne.

Spanierne var dog hurtige til at ændre den beslutning og frifinde Contador. På den måde er sagen endt hos den internationale sportsdomstol, CAS - og dér ligger den stille for tiden, efter at domstolen har valgt at udskyde en planlagt høring på ubestemt tid.

Til stor frustration for Contador og holdejer Riis, for det kan betyde, at spanieren må vinke farvel til årets Tour de France.

Det fører tilbage til baggrunden for Contadors deltagelse i Giro. For med risikoen for, at Touren glipper, kan løbet vise sig at være den eneste mulighed for en stor Contador-sejr i år. Væk er al snak om "The Treble", nu gælder det bare om at vinde, hvad vindes kan.

De reelle motiver for Contadors Giro-deltagelse er spekulationer. Hvad der til gengæld ligger fast er to ting:

Først det sportslige: I bedste Contador-stil har han været knusende overlegen i enhver af løbets facetter. Han satte tingene på plads på de to nøgleetaper til Etna og Grossglockner og konsoliderede sejren på bjergenkeltstarten tirsdag.

Hvad angår dopingsagen, så betyder udskydelsen af CAS-høringen, at den ikke bliver afgjort inden dette års Tour de France.

Det har bragt Tour-arrangørerne i lidt af et dilemma. For bør en Contador, der ikke er renset, men omvendt heller ikke dopingdømt, have lov til at dyste på de franske landeveje?

- Denne ny udvikling kommer meget overraskende for mig. Jeg har hele tiden troet på, at der ville blive truffet en afgørelse inden starten på Tour de France 2. juli, lød det fra Tour de France-direktøren, Christian Prudhomme, efter beslutningen om at udskyde høringerne.

Ja, Alberto Contador på 28 år skaber overskrifter. Både på og uden for landevejen.

Contadors Giro-triumf har en grim bismag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce