Contador på vej mod Giro-sejr


Contador på vej mod Giro-sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

CYKLING: Fire sekunder. Det er forskellen på nummer et og to i Giro d'Italia, inden den sidste etape søndag, der er en enkeltstart på 28,5 kilometer.

Det er status, efter at konkurrenterne ikke formåede at rive den lyserøde førertrøje af Astana-rytteren Alberto Contadors skuldre på løbets sidste bjergetape, der blev vundet af Emanuele Sella, som vandt sin tredje etapesejr i årets Giro.

Den nærmeste udfordrer til spanske Contador er italienske Ricardo Ricco. Men på trods af den lille margin mellem de to, ventes det, at Contador kan køre Giro-sejren hjem på enkeltstarten til Milano, da han plejer at være stærkere end Ricco i den disciplin.

En Giro-sejr vil være et betydeligt plaster på såret for Contador, der ikke får mulighed for at forsvare sin sejr i Tour de France, da hans Astana-hold er blevet udelukket fra det løb på grund af holdets dopingproblemer sidste år.

Inden lørdagens etape var top tre i klassementet adskilt af mindre end et halvt minut, da Ricco var fire sekunder efter Contador, mens den forsvarende Giro-vinder Danilo Di Luca var 21 sekunder fra den lyserøde trøje.

På etapens anden af tre stigninger, den berygtede Mortirolo-stigning, der stiger med over 10 procent i næsten 13 kilometer, angreb blandt andre Ricardo Ricco, men Contador besvarede samtlige angreb overbevisende.

Først over Mortirolo var Antonio Colom Mas fra Astana, inden han ventede på sin kaptajn Alberto Contador, som sad med i favoritgruppen.

Favoritterne sørgede for at lægge luft til Di Luca på nedkørslen mod mål, men favoritgruppen kunne ikke - eller satsede ikke på - at hente de forreste, hvilket gav Sella sejren foran Gilberto Simoni og Joaquin Rodriguez. (ritzau)

Contador på vej mod Giro-sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce