Contador med ny andenplads i Giro-bjerge


Contador med ny andenplads i Giro-bjerge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Igor Anton vandt 14. etape af Giro d'Italia, mens Alberto Contador udbyggede føringen i den samlede stilling.

14. etape af Giro d'Italia med en stejl afsluttende opstigning på kategori-1-bjerget Monte Zoncolan var en god oplevelse for de spanske ryttere.

Euskaltels Igor Anton vandt etapen efter flot solokørsel på de sidste kilometer, mens Saxo Bank-Sungards kaptajn, Alberto Contador, for anden bjergetape i træk sluttede som toer - 33 sekunder efter sin landsmand.

Men vigtigere var det for Contador, at han udbyggede sin føring i den samlede stilling ned til italieneren Vincenzo Nibali, som nu er 3,20 minutter efter Contador.

Igor Anton avancerede til den samlede tredjeplads, og han er yderligere et sekund efter Contador.

Bjarne Riis' stjernerytter viste ikke den samme overlegenhed som på tidligere etaper, og han kunne ikke følge med på Igor Antons ryk. Contador valgte i stedet for at følge sine nærmeste konkurrenter.

Først Michele Scarponi, derefter Nibali, men de blev begge sat af Contador til sidst.

Etapen var allerede inden starten meget omdiskuteret, da størstedelen af rytterfeltet mente, at nedkørslen fra kategori-1-bjerget Monte Crostis undervejs på etapen var for farlig.

Nedkørslen kom endda endnu mere i fokus efter Wouter Weylandts tragiske død på 3. etape, hvor belgieren styrtede på en nedkørsel og som konsekvens af sine kvæstelser mistede livet.

Derfor besluttede løbsledelsen fredag aften efter megen pres at fjerne bjerget fra etapen. I stedet skulle rytterne op og ned ad kategori-2-bjerget Tualis. Det forkortede etapen med 20 kilometer til en samlet distance på 190 kilometer.

Contador med ny andenplads i Giro-bjerge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce