Onsdagens etape i Giro d'Italia bliver som en forårsklassiker, vurderer Saxo Bank-Sungards Alberto Contador.
Det er en kuperet affære, som venter Giro d'Italia-feltet på onsdagens 11. etape.

Ruten er blevet nærstuderet af Saxo Bank-Sungard-kaptajnen, Alberto Contador, der forventer en svært dag i løbets lyserøde førertrøje.

- Morgendagens etape bliver som at køre en forårsklassiker - meget svær med mange mindre stigninger, og der er en god mulighed for, at et eventuelt udbrud kan holde hjem, siger han til holdets hjemmeside.

Spanieren bragte sig i front af løbet på søndagens bjergetape til Etna, og efter en hviledag blev tirsdagens flade etape brugt til at spare flere kræfter til de kommende udfordringer.

- Vores mission i dag var at arbejde så lidt som muligt i fronten af feltet, fordi sprintermandskaber som for eksempel HTC var meget interesseret i at hente udbruddet, siger Contador.

Ikke desto mindre kostede missionen kræfter for Saxo Bank-Sungard-holdet. Og sådan vil det blive ved, så længe førertrøjen er i holdets varetægt, vurderer Contador.

- Jeg ved, at det koster hårdt arbejde at have førertrøjen. Jeg vil anslå, at hver dag i trøjen betyder halvanden times mindre restitutionstid. Jeg er glad for at være i spidsen af løbet, men det vigtigste er at være i dén position d. 29. maj i Milano, siger spanieren.

Mere om emnet

Se alle
Contador: Intet er afgjort i Giroen

Contador: Intet er afgjort i Giroen

Cavendish sejrer i kaotisk slutspurt

Contador afviser attentat på førertrøjen

Contador afviser attentat på førertrøjen