Cykelrytteren Alberto Contador er tæt på sæsonens helt store mål, efter at han lørdag på næstsidste etape forsvarede sin førertrøje i Vuelta a España.
Nogle sejre er større end andre. Og for den spanske cykelrytter Alberto Contador vil en sejr i Vuelta a España ændre hans liv for evigt. For det vil være ensbetydende med, at Contador skriver sig ind i cykelhistorien som én af blot fem ryttere, der har vundet den såkaldte Grand Slam i cykelsporten med sejre i både Vuelta a España, Tour de France og Giro d'Italia.

- Det vil i sandhed gøre det til et exceptionelt år, et år som vil ændre mit liv for evigt, sagde Contador efter andenpladsen på lørdagens enkeltstart.

25-årige Contador vil i tilfælde af en samlet sejr søndag have vundet alle tre store løb på blot 15 måneder, en præstation ingen af de øvrige Grand Slam-vindere har overgået.

Contador blev presset hårdt af sin holdkammerat Levi Leipheimer hele vejen på lørdagens 17 kilometer lange bjergenkeltstart, men den samlede førsteplads kom aldrig rigtig i fare.

- Jeg er stolt over, at jeg højst sandsynligt har vundet løbet, især fordi det siden februar måned har været mit store mål, sagde Alberto Contador.

Spanieren fører med 46 sekunder ned til Leipheimer inden søndagens sidste etape.