Det er ikke afgørende for spanieren at køre i Giro'ens førertrøje lige nu, da den kan spolere sejrschancerne.
Alberto Contador er parat til at afgive førertrøjen i Giro d'Italia, da Saxo Bank-Sungard-kaptajnen mener, at et forsvar af trøjen kan gøre det sværere for ham at tage den samlede sejr om to uger.

Det fortæller Contador på hviledagen efter sin sejr på niende etape, der blev sikret på imponerende vis opad vulkanen Etna.

- Vi må tage det dag for dag og se, hvordan det går. Målet er at have trøjen, når vi står i Milano den 29. maj, siger spanieren til holdets hjemmeside.

- Giroen er meget svær at kontrollere. Specielt når etaperne er så lange og hårde. Så det er ikke vigtigt for os at ligge øverst i klassementet, forklarer Contador.

Cykelstjernen har på hviledagen også tid til at nyde søndagens præstation, hvor ingen af konkurrenterne var i stand til at følge ham.

- Sandheden er, at det var en super dag. Målet var ikke at tage førertrøjen, men at få så stor afstand til mine konkurrenter som muligt.

- Stigningen var egentlig ikke specielt god for mig, men resultatet var fantastisk, og jeg er meget glad, fortæller Contador.

Spanieren har på førstepladsen et forspring på 59 sekunder til Kanstantsin Sivtsov fra Hviderusland på andenpladsen. Franske Christophe Le Mével er nummer tre 1,19 minutter efter Contador.

Mere om emnet

Se alle
Contador: Intet er afgjort i Giroen

Contador: Intet er afgjort i Giroen

Cavendish sejrer i kaotisk slutspurt

Contador afviser attentat på førertrøjen

Contador afviser attentat på førertrøjen