Claus Bo sætter kurs mod VM


Claus Bo sætter kurs mod VM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FODBOLD: Den 39-årige fynske topdommer Claus Bo Larsen sætter nu for alvor kursen mod VM i Tyskland i 2006 som den eneste danske dommer, fordi Kim Milton Nielsen senere i år falder for den internationale aldersgrænse på 45 år.

FIFA har udtaget Claus Bo Larsen til et seminar i Frankfurt fra 12. til 16. februar for de 46 dommere, der er VM-kandidater.

Svært nåleøje

FIFA forventer at bruge 30 dommere til selve slutrunden.

Heraf kommer de 18 fra Europa.

- Jeg havde da håbet at komme med blandt de 46, fordi jeg blev udtaget til OL. Der er 18 europæiske dommere med til seminaret, men der er kun ti af dem, som når med til VM.

- Og der er allerede et par gode engelske navne sorteret fra, så det bliver svært, siger Claus Bo Larsen til Stiftstidende.

De øvrige dommere på seminaret kommer fra Afrika (6), Asien (6), Nord- og Mellemamerika (6), Sydamerika (8) og Oceanien (2).

Claus Bo Larsen tilhører siden 2003 den snævre kreds af Top Class Referees på 27 mand i Europa, hvor Milton stadig er med.

Men de 18 europæere i Frankfurt er stort set selvskrevne til at komme til at fløjte en af de i alt to gange otte ottendedelsfinaler i Champions League i februar/marts.

Sidste år udpegede FIFA Claus Bo Larsen som reservedommer i forbundets jubilæumskamp mellem Frankrig og Brasilien i maj.

Var med til OL

Senere deltog han sammen med FIFA-linjevogter Bill René Hansen i slutrunden om det oceaniske mesterskab i Australien.

Senest var han med til OL i Athen og har tidligere dømt den ene semifinale ved VM for U/20-landshold i Nigeria.

Claus Bo Larsen tog dommereksamen som 16-årig i 1981, startede i Danmarksserien i 1988 og Superligaen i 1994.

Claus Bo sætter kurs mod VM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce