Chok-nederlag ryster ikke Jan Pytlick


Chok-nederlag ryster ikke Jan Pytlick

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HÅNDBOLD: Selv om det danske landshold rejser hjem fra Frankrig med et chokerende nederlag til Brasilien i bagagen, så får det hverken landstræner Jan Pytlick eller spillerne til at ryste her få uger, inden det går løs ved OL i Athen.

Anfører Karen Brødsgaard mener ligefrem, at det var godt, at Danmark fik en lærestreg efter de to fornemme sejre over Frankrig og Ungarn.

- Jeg tror, at det er sundt for os at tabe, og det skete på det helt rigtige tidspunkt. Det er sundt at få et slag over næsen, inden vi skal af sted. Vi skal ikke tro, vi ejer hele verden, fordi vi har vundet over Frankrig og Ungarn. Vi skal spille godt i alle kampe, ellers taber vi, lød det fra anfører Karen Brødsgaard ovenpå 26-27-nederlaget til brasilianerne.

Det danske mandskab var da også langt fra vanlig standard i kampen mod sydamerikanerne. De danske spillere har været gennem en hård træningssamling, og Jan Pytlick erkendte, at de nok trænger til at komme lidt hjem inden de sidste OL-testkampe i starten af august.

- Det skal ikke bruges som en undskyldning. Vi lavede så mange dumme fejl, at vi kunne tabe til alle hold. Jeg synes, de virkede koncentrerede til kampstart, men der var alt for mange elementære fejl, sagde Jan Pytlick, der som sin anfører mener, nederlaget skal bruges positivt.

Chance for revanche

Danmark risikerer at tørne sammen med Brasilien i kvartfinalen til OL, og nu er holdet i hvert fald forberedt på, hvad der venter.

- Det er meget rart lige at få en lussing, så vi kan se, træerne ikke vokser ind i himlen. Det kan måske få nogen til at vågne op. Jeg var tosset i pausen, men der blev begået de samme fejl igen og igen. Men Brasilien er da en modstander, vi skal have respekt for til OL, sagde Jan Pytlick.

Trods nederlaget er landstrænerne godt tilfreds med den forgangne samling og mener kun, det er småting, der skal pudses af, når spillerne er sammen i den afsluttende samling i Aalborg.

- Jeg synes, vi er godt med. Både vores forsvar og kontra har været godt i perioder, og det har vores angreb også bortset fra i dag (søndag, red.). Vi falder stadig ud i perioder, men jeg synes, der bliver kortere imellem. Vi skal hjem og kigge på vores skud, men ellers er det småting, understregede Jan Pytlick.

Lotte Kiærskou var en af de spillere, der slet ikke kunne ramme målet i opgøret mod Brasilien. Hun understregede, hvor umuligt det har været at skyde med bolden, som bliver utrolig fedtet under de ulidelige varmeforhold, der har været i Frankrig.

- Det er svært at få skudt sig igennem under de her vilkår, så jeg tror, at det kommer, når vi kommer hjem, sagde Lotte Kiærskou.

Landstræneren er dog ved godt mod, efter det han har set i Frankrig.

- Vi kan lige så godt blive nummer fem, som vi kan vinde guld. Vi kommer til at kæmpe med nationer som Frankrig, Sydkorea, Ungarn og måske Ukraine. Taber vi de to første kampe til Frankrig og Sydkorea, så ser det svært ud. Men der er mange faktorer, der spiller ind, sagdeJan Pytlick.

Chok-nederlag ryster ikke Jan Pytlick

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce