Casillas brød forbandelsen


Casillas brød forbandelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FODBOLD: De skeptiske spanske spåkoner havde fundet noget grumt i glaskuglen før kampen.

Den 22. juni var forhekset, fordi Spanien netop den dato tre gange tidligere var røget ud efter forlænget spilletid og straffespark. Ved VM i 1986 til Belgien, ved EM i 1996 til England og ved VM i 2002 til Sydkorea.

De mere kulørte blade i alpelandene mente, at det også var kamp mellem Casanova og Don Juan, Michelango og Picasso, Pavarotti mod Domingo eller slet og ret: Pizza mod Paella.

I hvert var der sydlandske temperaturer og høj luftfugtighed, så Ernst-Happel-Stadion blev omdannet til en Wiener-gryde, hvor de spanske spillere virkede mest blege under nationalmelodien, mens italienerne sang med hævede brystkasser.

Som ventet pakkede mændene foran Gianluigi Buffon sig, mens spanierne anført af Xaci og Iniesta forsøgte at vinde terræn ved at spille udenom verdensmestrene, der hurtigt led af alt for mange lette boldtab.

På tribunen sad de karantæneramte Gennaro Gattuuso og Andrea Pirlo og rystede helt tydeligt på hovederne. Pirlo var savnet som spilstyrer, og hverken De Rossi, Ambrosini eller Aquilani havde noget at byde på.
Den spanske træner Luis Aragonés havde før kampen accepteret, at italienerne var svækket uden Pirlo, men tilføjede:
- Hvis Gattuso er et savn, så er jeg præst....

Italienerne kom slet ikke i gang med noget kontraspil, der kunne fremtvinge de centringer fra siderne, som Luca Toni skal serviceres med. Andenangriberen Antonio Cassano holdt sig for ensidigt i venstre side og satte meget få fødder rigtigt.
Spanierne spillede alt for langsomt til art ryste italienerne, men før pausen blev de lidt giftigere.

Det var formentlig tyske Herbert Fandels sidste kamp i en stor turnering, inden han falder for aldersgrænsen.

Fire minutter før pausen ignorerede musiklæreren, at Grosso fjernede benet på David Silva akkurat udenfor feltet. Fandel var åbenbart i tvivl, om det var udenfor, og lod så tvivlen komme italienerne til gode. En fejlkendelse.

Og så fortsatte UEFA sin sik-sak-kurs og viste situationen på storskærm, så de spanske tilhængere for alvor kom op at køre.
Efter pausen forsøgte italienerne at skovle bolden op mod Toni, så Perrotta skulle løbe dem op.

Saften synes at forsvinde fra spanierne, og Aragones hev som tidligere set i turneringen både Xavi Alonso og Iniesta ud på én gang. Ingen af dem strålede af lykke over den disposition.

Italienerne fik lidt tilfældigt en kæmpechance til Camoranesi på Tonis fysik, så Casillas måtte redde med en refleks på stregen. Generelt var det dog svært for dem at finde Luca Tonis hovede. Mod slutningen satte de indskiftede Fabregas og Cazorla tryk på de spanske kedler, og efter et hug Senna, var Buffon heldig og dygtig, at bolden fra hans hænder prellede af på stolpen.

I den anden ende fratog Luca Toni nu også en storchance til Grosso, og i overtiden svigtede modet Villa, der burde have helflugtet i stedet for at tage bolden ned helt blank foran Buffon, og så var der forlænget spilletid efter et trøstesløst skuespil.

Roberto Donadoni kastede sent sit sidste kort på bordet med Alessandro Del Piero uden effekt.

Og det var stadig den 22. juni, da straffesparks-skytterne gik til bolden ned mod de spanske fans.

Casillas brød forbandelsen med to redninger på Del Rossis og Di Natales forsøg, og kun Güiza svigtede hos spanierne.
Spanien møder Rusland på torsdag i Wien i semifinalen.

Casillas brød forbandelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce