Marienlysts sportschef har klart overtrådt DIF's lovregulativ for matchfixing ved at spille på sit eget holds kampe som træner i Middelfart.

Carsten Hemmingsen kan være fortid i Boldklubben Marienlyst, selv om det er mindre end tre måneder siden, han blev ansat som sportschef.

Som afsløret i Sport Fyn tirsdag kom Carsten Hemmingsen i efteråret, som træner i Middelfart, i karambolage med Danmarks Idræts Forbunds (DIF's) lovregulativ for matchfixing og uetisk optræden, da han spillede på sit eget holds kampe. Og endog på, at holdet tabte.

Direktør i Marienlyst Jens Martinus Pedersen understreger, at klubben tager ”skarpt afstand fra enhver form for matchfixing eller uetisk adfærd i forbindelse med kampe.”

Øverst på DIF’s liste over sanktions-muligheder ved både uetisk optræden (spil på egne kampe) og matchfixing (forsøg på at påvirke udfaldet af spillede kampe) er udelukkelse i kortere eller længere tid samt bødestraf.

Jens Bertel Rasmussen, Svendborg, advokat med et langt liv i sportsjura, kalder Carsten Hemmingsens handlemåde "forkastelig". Han henviser blandt andet til Hemmingsens specielle og øgede ansvar i en lederrolle i fodbolden.

Hele historien på mitfyn.dk og i avisen, onsdag

  • SportFyn

Mere om emnet

Se alle
Hemmingsen-sag: Marienlyst i spænding

Hemmingsen-sag: Marienlyst i spænding

6
Spillede på egne kampe: Hemmingsen venter på dom

Spillede på egne kampe: Hemmingsen venter på dom

5
Bøde og karantæne: Hemmingsen straffes for spil på egne kampe

Bøde og karantæne: Hemmingsen straffes for spil på egne kampe