Carlsen skal tænde håbet igen

Frederik Fetterlein og Kenneth Carlsen kæmpede for fædreland, æren og alt det dyre, men sydafrikanerne havde hele tiden en flytning ekstra i posen.
Foto: Lars Møller/Scanpix Nordfoto

Carlsen skal tænde håbet igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DAVIS CUP: Trods nederlag i doublen er Kenneth Carlsen stadig optimistisk

TENNIS: Det danske Davis Cup mandskab har stadig chancen for avancement til den Euro/Afrikanske Zone II, men vejen blev et par gedigne mil længere efter nederlag i doublen, hvor de godt 500 tilskuere i Odense Idrætshal fik serveret en velspillet dyst som habil trøst.

Som antydet i Stiftstidendes lørdags-udgave valgte holdkaptajn Michael Tauson at genoplive den tidligere succes-konstellation Carlsen/Fetterlein på bekostning af Jonathan Printzlau, menssydafrikanernes kaptajn Kevin Curren havde foretrukket Wayne Ferreira frem for unge Rik de Voest, der oprindelig var annonceret som makker til doublespecialisten Chris Haggard.

Netop Chris Haggard var den store oplevelse.

Han gjorde forskellen på banen, hvor de tre andre klassespillere i visse situationer afslørede, at de ikke er naturlige doublespillere. Med sine sikre indgreb ved nettet og skarpe flugtninger tog Haggard ofte initiativet i duellerne, mens især Frederik Fetterlein virkede lidt tøvende og ofte blev fanget på flade fødder. Man savnede, at kaptajn Tauson bad Fetterlein om at gå et skridt tættere på nettet for at tage mere initiativ og bryde modstandernes rytme, men det skete aldrig.

Straffet prompte

I starten af kampen havde Fetterlein også problemer med at få førsteserven i spil, og det blev prompte straffet af hvinende sydafrikanske returneringer. Gennembruddet af danskerens serv til 3-1 blev udslagsgivende for første sæt, som Ferreira/Haggard vandt med 6-3.

Andet sæt blev temmelig atypisk med adskillige servegennembrud, hvor danskerne ofte var et skridt bagefter.Da Fetterlein med to flotte slicede returneringer brød tilbagetil 5-5, begyndte publikum at tro på danskernes chance. De rutinerede sydafrikanere strammede dog med det samme grebet, og med det femte servegennembrud i sættet satte de atter trumf på til 7-5.

Da Chris Haggard i tredje sæt kunneserve matchen hjem ved 5-4, troede de fleste, at det var slut. Men så leverede Carlsen/Fetterlein et parti, der bragte minderne tilbage fra deres storhedstid sammentilbage midt i halvfemserne.

Selv om sydafrikanerne prøvede at ryste danskerne med en "australsk" opstilling ved 15-40, tog danskerne partiet, og sættet skulle herefter afgøres i tiebreak. Efter et par hidsige dueller, bragte den danske konstellation sig foran med 5-4.Det var derfor en ekstra nedtur, da Kenneth Carlsen kort efter sendte en flugtning i nettet til sydafrikansk sejr i tiebreaken på 7-5.

Anerkendte nederlaget

At Sydafrika levede op til favoritværdigheden i doublen, fik dog ikke Carlsen/Fetterlein til at kaste nationalflaget ud over halgulvet.

- De spillede bedre oghurtigere end os. Især Haggard viser, hvor god en doublespiller han er, lød det anerkendende fra Kenneth Carlsen efter nederlaget.

- De var som en levende mur oppe ved nettet, supplerede Fetterlein.

Danskerne var dog noget overrasket over, at det var lykkedes Kevin Curren at overtale Wayne Ferreira til at spille doublen. Ferreira havde så sent som fredag aften kategorisk afvist at spille double, men han skiftede åbenbart mening natten over.

- Det viser, at deikke tager nogetfor givet efter 1-1 i de to første singler, når de stiller med Ferreira i doublen. Som Kenneth har spillet de to første dage, så tror jeg dog på, at vi får en femte og afgørende kamp, lød det optimistisk fra kaptajn Tauson.

Skal Danmarkvinde oprykningskampen, kræver det sejr i beggedagens singler, og Kenneth Carlsen selv tror også på sin chance i den første kamp mod Ferreira.

- Jeg skal spille op til standarden fra kampen mod Moodie, så har jeg en chance. Men hvis jeg ikke leverer varen, så bliver det svært, sagde Carlsen før søndagens første kamp, der næsten ligner garanteret klasse-tennis.

Carlsen skal tænde håbet igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce