Træner Kent Nielsen kunne som gammel forsvarskonge sove roligt efter kampen mod AaB. Nu har OB holdt målet fri for scoringer i elleve kvarter i træk mod to jyske rivaler.

Det var først og fremmest på taktisk snilde, hårdt arbejde og vindervilje, at OB sejrede 1-0 i Aalborg.

Men samtidig kan OB se tilbage på, at man efter den elendige start i premierekampen for en uge side hjemme mod AGF har holdt modstanderne fra scoring.

AGF's mål faldt i det første kvarter, plus lidt ekstra sekunder, men siden har defensiven været i stand til at holde selv de renommerede angribere fra de to modstandere væk fra vinduet.

Det er både en cadeau til den nye målmand Sten Grytebust og til det øvrige forsvar. Pudsigt nok gyngede forsvarerne slemt rundt i de første 15-20 minutter mod AGF, der totalt dominerede store dele af 1. halvleg.

Video: SportFyns reaktion efter kampen


OB fik stabiliseret præstationen i pausen, og træneren skiftede på et par pladser. Det gav et bedre offensivt spil, og gode angreb er som bekendt det bedste forsvar.

Mod AaB var det igen tydeligt, at den boldsikre og teknisk fornuftige nye målmand Grytebust har afsmittende virkning på de øvrige forsvarere, som ikke alle er intime venner med bolden og derfor har brug for tryghed omkring sig. Til gengæld er folk som Lasse Nielsen og Hallgrimur Jonasson stærke duelspillere, og det fik de brug for mod AaB, især i slutfasen, hvor nordjyderne pressede på.

I 2. halvleg kom de slidstærke spillere Oliver Lund, Izunna Okuchukwu og Lukas Jensen ind på diverse defensive pladser og fyldte deres roller, og noget tyder i det mindste på, at træner Kent Nielsens dessiner om holdspil og hårdt arbejde er ved at sætte sig.

Det var i efteråret og altså i starten af AGF-kampen defensiven, der var udsat for kritik, og nu skal det vise sig, om det er tilfældigheder eller et reelt udtryk for fremgang på den front, at OB fejer bedre for egen stribet dør.

Første test er på søndag otte dage, hvor teknisk stærke og kombinationssikre FC Nordsjælland gæster Trefor Park klokken 13.00. Endnu en sejr til OB vil betyde, at fynboerne så småt sniffer til de interessante pladser lige under toppen.

Og netop FC Nordsjællands stil vil være den perfekte test for OB's defensiv, men mod AaB blev det igen bevist, hvor værdifuldt det er, hvis hele holdet er bevidst om de defensive opgaver, når det er nødvendigt.

  • SportFyn