CSC havde ikke kræfter til angreb


CSC havde ikke kræfter til angreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

CYKLING: Der var ganske enkelt ikke kræfter til angreb på den sidste store bjergetape i Tour de France.

Bjarne Riis og CSC var godt nok indstillet på at angribe den førende Lance Armstrong, men offensiven blev kvalt i det høje tempo, som amerikanerens US Postal-mandskab satte dagen igennem.

- Der var ikke mulighed for at angribe. Vi prøver først med Carlos Sastre, fordi Ivan Basso ville se, om han havde noget mod slutningen, men US Postal er et godt hold, lød analysen fra Bjarne Riis i Le Grand-Bornand, målbyen for de 204 kilometer, som 17. etape bød på.

Det blev også til et spædt angreb fra begge CSC-ryttere, men det varede ikke mange meter, før Floyd Landis fra US Postal havde trukket feltet op til de to.

- De ville ganske enkelt ikke lade os køre, men jeg er alligevel tilfreds, for Carlos og Ivan gør det godt, sagde Riis.

I den samlede stilling er Ivan Basso på andenpladsen nu blot 1,02 minut foran Andreas Klöden fra T-Mobile, som blev slået på målstregen af Armstrong. Heldigt set med CSC-øjne, for en sejr til Klöden ville have betydet 20 bonussekunder. Nu måtte tyskeren nøjes med 12 for sin andenplads, men med en lang enkeltstart ventende i morgen er presset på Basso for at forsvare sin position.

- Det bliver svært for Ivan at holde placeringen, men nu ser vi, hvad der sker. Klöden kan køre en god enkeltstart, det har vi set før. Vi tager det, vi får. Kæmper alt hvad vi kan, og så må vi være tilfredse med det, sagde Bjarne Riis.

Etapens profil var ellers skræddersyet til angreb langt ude fra. Allerede efter 15 kilometer kørte feltet ind på stigningen op mod Col du Glandon, hvor der ventede 21,9 kilometer med en gennemsnitlig stigningsprocent på 5,2 procent. Straks efter nedkørslen ventede så det legendariske Col de la Madeleine, Tourens højeste punkt med passagen i 2000 meters højde.

Men US Postal dominerede fuldkommen feltet, der havde ladet en udbrydergruppe med blandt andre Richard Virenque slippe af sted. Men da forspringet nåede op på over syv minutter, beordrede Bjarne Riis sine tropper frem.

- Hvis vi har interesser i løbet, så er der jo ikke grund til at lade andre sidde længere fremme, sagde Bjarne Riis.

På de to afsluttende kategori et stigninger var det igen US Postal, der dominerede indtil T-Mobile dog på et tidspunkt forsøgte sig med en offensiv på Col de la Forclaz.

- De sætter en frem for at trække, men han får jo hul ned til sine egne med det samme. Ullrich og Klöden havde ganske enkelt ikke kræfterne til at gå med. Der var ikke nogen, som havde benene til at gøre en forskel, sagde Bjarne Riis.

Rabobanks Michael Rasmussen så sig heller ikke i stand til at angribe på etapen.

CSC havde ikke kræfter til angreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce