Bus med Togospillere beskudt i Angola


Bus med Togospillere beskudt i Angola

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bussen, der skulle fragte spillerne fra Togo til African Nations Cup i Angola, er blevet beskudt med maskingeværer. Der meldes om en dræbt og fire sårede.

African Nations Cup, de afrikanske mesterskaber i fodbold, fik en dramatisk optakt, da spillerbussen med Togos hold blev beskudt fredag aften i værtslandet Angola. Den angolanske buschauffør er angiveligt blevet dræbt, mens to spillere og to ledere blev såret ved angrebet.

Bussen kom fra nabolandet Congo og havde netop passeret grænsen og var på vej ind i den angolanske Cabinda-region, da der blev åbnet maskingeværild mod den.

- Vi havde netop ordnet grænseformaliteterne og var omringet af politi, da der pludselig lød skudsalver. Vi smed os alle ned på gulvet i bussen, og politiet skød tilbage. Det føltes som om, at en krig var brudt ud. Det var meget chokerende, siger Thomas Dossevi, der til dagligt spiller i franske Nantes, til den fransk tv-station Infosport. Han lufter tanken om at melde fra til turneringen.

- Vi har ikke megen lyst til at spille turneringen. Vores tanker er hos vores venner, der er såret, siger Dossevi.

Ifølge ham er det målmanden Kodjovi Obilale fra den franske amatørklub Pontivy og forsvarsspilleren Serge Akapo fra rumænske Vaslui, der er blevet ramt. Også målmandstræneren og en læge er blandt de sårede.

Den olierige Cabinda-region er ifølge BBC præget af en lokal oprørsbevægelse, der kæmper for selvstændighed.

Togo skulle ifølge planen spille sin første kamp mod Ghana mandag. Holdets absolutte stjerne er Manchester City-spilleren Emmanuel Adebayor, der tidligere var blandt danske Nicklas Bendtners rivaler i Arsenal-angrebet.

Bus med Togospillere beskudt i Angola

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce