Bundkamp ligner ægte drama

Randers' Bedi Buval har scoret til 3-0, og chokket nærmest lyser ud af Brøndbys Jan Kristiansen.
Foto: Tariq Mikkel Khan/POLFOTO

Bundkamp ligner ægte drama

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esbjerg og Nordsjælland har fået en klassisk fejlstart, mens Randers-sejren i Brøndby sender chokbølger

ANALYSE

FODBOLD: Toppen af poppen og kampen om medaljer og mesterskaber er naturligvis Superligaens største show, men kampen mod nedrykning har sin helt egen fascination.

Alle regner med, at oprykkeren SønderjyskE ender med en returbillet.

Sønderjyderne imponerede dog med stor gejst, og 1-1 hjemme mod FC Midtjylland i forrige runde vidner da om en vis styrke.

Men kunne så blive den anden nedrykker?

Traditionelt vil den anden oprykker være en oplagt kandidat, men Vejle har oprustet massivt, senest med Martin Borre, og selv om de rødtrøjede tabte 2-3 hjemme mod AaB, og i premieren 1-3 mod OB samme sted, så var 1-0 i Esbjerg en advarsel til skeptikerne.

AGF i fremgang

AGF overlevede vel kun i sidste sæson, fordi Viborg var så ringe, men århusianerne bekræftede mod OB den fremgang, som allerede sås i mandags mod Horsens.

Men er det så de gule, der efter sidste sæsons fjerdeplads får en nedtur? Svært at tro på efter den bastante indsats i SAS Arena i går, hvor FC Midtjylland måtte kæmpe hårdt for 2-1 sejren.

Hvert efterår har sin negative overraskelse, og nu skal Esbjerg og FC Nordsjælland vogte sig i de kommende uger for ikke at score en klassisk møgstart, som ender med at præge hele sæsonen.

Netop de to hold mødtes i går i Esbjerg, og efter Jesper Bechs hurtige og flotte føringsmål havde vestjyderne til både 2-0 og 3-0. Men i stedet kom gæsterne tilbage i den kendte tekniske stil efter pausen og fik udlignet ved Martin Bernburg.

Randers rykker

Søndagens chok var den autoritære Randers-indsats i Brøndby. 3-0 til kronjyderne kan være et signal om, at Brøndbys vej tilbage mod toppen bliver langt mere besværlig end spået.

FCK, OB, FC Midtjylland og vel stadig AaB er fortsat et godt bud på medaljekampen, mens Randers lige nu bejler til mindst Top-6. Og Brøndby bør da trods alt ligge omkring midten.

Og det giver så endelig pointen: Det behøver ikke kun at være Vejle og AGF, der kæmper mod nedrykning, og Horsens. Det er simpel logik, at Esbjerg og Nordsjælland kan havne i samme enerverende strid.

Netop derfor er FC Nordsjælland ekstra farlige, når de gæster Odense på onsdag.

Nedrykningsdramaet ligner det mest uforudsigelige i årevis.

Bundkamp ligner ægte drama

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce