Bulldogs-træner glad for ny finsk målmand

Canadiske Jamie Lewis kæmper i den hvide Bulldogs-trøje i den seneste hjemmekamp mod Rungsted, som er holdet, Odense Bulldogs skal holde bag sig i kampen om slutspilspladserne. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Bulldogs-træner glad for ny finsk målmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye finske målmand i Odense Bulldogs, Hannu Toivonen, debuterer tirsdag aften i hjemmekampen mod Sønderjyske, hvor Bulldogs jagter point for at holde sig inde i slutspilsvarmen.

Ishockey: Det trofaste hockeypublikum i den fynske isarena skal vænne sig til et nyt navn på målmandsposten, når Odense Bulldogs tirsdag aften inviterer til lokalopgør mod Sønderjyske.

Hannu Toivonen er navnet på den nye finske ankermand, der blev hentet som erstatning for Robin Rahm, som på grund af sygdom i den nærmeste familie fik lov til at rejse hjem til Sverige for en uge siden.

- Omstændighederne gjorde, at Robin var nødt til at rejse hjem. Så var det heldigt, at der var en ledig erstatning i Hannu Toivonen på et tidspunkt, hvor vi havde brug for det, siger Bulldogs' assistenttræner, Mads True, der er tilfreds med, hvad han har set fra den 190 cm høje og 95 kg tunge finne indtil nu ved træningerne.

- Han er en rigtig professionel fyr, der er let omgængelig og ved, hvad der skal til. Han er i form og passer på sin krop. Han er en stor målmand, der fylder godt i målet og er hurtig med gode reflekser, siger Mads True.

33-årige Hannu Toivonen har et flot cv med 61 kampe i NHL for Boston Bruins og St. Louis Blues, og han har også spillet flere år i AHL, som er den næstbedste nordamerikanske liga, samt den bedste finske række. I denne sæson har han spillet for Graz i Østrig og er nu for første gang i den danske liga, hvor Hannu Toivonen bliver en vigtig faktor i Bulldogs' kamp for en slutspilsplads.

- Det tager lidt tid, inden han er spillet helt sammen med resten af holdet, men vi forventer, det går hurtigt. Nu glæder vi os til at se ham i aktion, siger Mads True.

Slutspurten
Stillingen i Ishockeyligaen inden de sidste fire runder af grundspillet:
1. Herning 101 point

2. Aalborg 92 point

3. Frederikshavn 79 point

4. Esbjerg 79 point

5. Rødovre 76 point

6. Odense 74 point

7. Rungsted 70 point

8. Gentofte 67 point

9. Sønderjyske 60 point

10. Herlev 36 point

11. Hvidovre 27 point

Aalborg, Esbjerg, Gentofte og Sønderjyske har spillet 47 kampe, de øvrige hold 46 kampe.

Restprogrammet for de hold, der kæmper om 3.-7.-pladsen:

Frederikshavn: Rungsted (ude), Herlev (ude), Sønderjyske (hjemme), Hvidovre (hjemme).

Esbjerg: Rødovre (hjemme), Aalborg (ude), Odense (ude).

Rødovre: Herlev (hjemme), Esbjerg (ude), Herning (hjemme), Gentofte (hjemme).

Odense: Sønderjyske (hjemme), Herning (ude), Hvidovre (hjemme), Esbjerg (hjemme).

Rungsted: Frederikshavn (hjemme), Hvidovre (ude), Herlev (hjemme), Herning (hjemme).

Sidste runde af grundspillet spilles tirsdag 27. februar, hvor alle kampe spilles klokken 20.30. De seks øverste går videre til kvartfinalerne. Nummer 7-10 og nummer 8-9 mødes i to play-in-serier om de to sidste kvartfinalepladser. I play-in spilles der bedst af fem kampe, og nummer 7 og 8 får på forhånd et forspring på 1-0 i kampe. Play-in-kampene spilles i et tæt forløb 2., 3., 5. og 6. marts. Første kvartfinale spilles fredag 9. marts, hvorefter der spilles søndag, tirsdag og fredag i serier bedst af syv kampe i kvartfinaler, semifinaler og finaler.

Fire kampe på otte dage

Efter en uge uden ligakampe på grund af landskampe er vi klar til slutspurten med grundspillets fire sidste runder på otte dage. Heraf har Bulldogs tre hjemmekampe mod Sønderjyske, Hvidovre og Esbjerg samt en udekamp mod topholdet Herning på torsdag.

Odense Bulldogs kæmper for at holde sig blandt de seks øverste, der går direkte videre til kvartfinalerne. Lige nu er der fire point ned til Rungsted på syvendepladsen, og Bulldogs er bedst indbyrdes, så Rungsted skal hente fem point mere end Bulldogs i de sidste fire kampe for at sende det fynske hold ud af top-seks.

- Vi vil kæmpe for at få så mange point som muligt i de sidste fire kampe, så vi kan blive i top-seks. Vi vil helst ikke ud og spille play-in, siger Mads True.

Nummer syv, otte, ni og ti skal spille to play-in-serier om de to sidste kvartfinalepladser.

Sønderjyske er på niendepladsen sikker på at skulle ud i de ekstra knald-eller-fald-kampe om en kvartfinaleplads, men den tidligere mesterklub er efter en rædderlig første sæsonhalvdel med masser af skader og nederlag ved at være på rette vej. En trænerfyring af Dan Ceman efter 7-2-nederlaget til Esbjeg i starten af februar har tilsyneladende virket. I hvert fald har Sønderjyske hentet syv point i de seneste tre kampe efter trænerfyringen, og det enlige nederlag var efter overtid 1-0 ude mod Aalborg.

- Sønderjyske har holdt nullet i ordinær tid i de to seneste kampe, så de har fået styr på defensiven. Vi forventer en svær kamp, men det er altid sjovt at spille mod Sønderjyske foran forhåbentlig mange tilskuere, siger Mads True.

I den sidste kamp inden pausen tabte Bulldogs 6-2 ude til Herlev.

- Vi har lukket mange mål ind i de seneste kampe, så vi har nogle ting, der skal justeres, påpeger Mads True.

Flere spillere i Bulldogs-truppen har været ramt af sygdom i den seneste uges tid, men Mads True regner med, at alle mand er klar til kamp tirsdag klokken 19.00 i Ret & Råd Fyn Arena.

Bulldogs-træner glad for ny finsk målmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce