Bueskydning

Foto: Scanpix

Bueskydning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historie
Bueskydning er en klassisk OL-disciplin, som kom med på det olympiske program allerede i år 1900. Konkurrencerne blev afviklet i flere forskellige grene. Efter OL i 1920 forsvandt bueskydning fra det olympiske program og vendte først tilbage i 1972 i München med en individuel konkurrence og fra 1988 desuden med en holdkonkurrence.

Belgieren Hubert van Innis er den mest vindende i OL-historien med seks guldmedaljer og tre sølvmedaljer i perioden 1900-1920.

Det internationale bueskydningsforbund FITA blev dannet i 1931 og har i dag 130 medlemslande.

Bueskydning ved OL
Bueskydning afgøres individuelt og for hold – og for både mænd og kvinder.

Skiven i alle konkurrencerne er 122 cm i diameter og står 70 m fra skytten. Den er inddelt i 10 zoner, hvor et pletskud i den midterste ring giver 10 point osv. ned til et point for at ramme den yderste ring.

Der deltager 64 skytter i den individuelle konkurrence. De skal først gennem en kvalifikationsrunde med i alt 72 pile. Den bedstplacerede skytte i kvalifikationsrunden møder i 1. knock out-runde den dårligstplacerede (dvs. nr. 64), den næstbedstplacerede skytte møder den næstdårligste osv. Vinderne går videre til 2. knock out-runde. I knock out-runderne har hver skytte 18 pile.

Vinderne af hver runde går videre til næste runde, indtil der kun er otte skytter tilbage. Fra kvartfinalen og frem til finalen har hver skytte kun 12 pile til rådighed.

I holdkonkurrencen deltager tre skytter på hvert hold. I hver runde har hver skytte tre pile, altså i alt ni pile pr. hold.

Konkurrencerne afvikles på Bueskyttestadion, hvor der er plads til 5000 tilskuere.

Favoritter
Ved OL i 2004 dominerede Sydkorea og hentede tre af fire mulige guldmedaljer. Den eneste, der kunne true den sydkoreanske dominans, var italieneren Marco Galiazzo, der vandt mændenes individuelle konkurrence. Kvindernes konkurrence blev vundet af Park Sung-Hyun foran landsmandinden Lee Sung-Jin.

Den seneste VM-turnering blev også domineret af Sydkorea, og kun italieneren Natalia Valeeva kunne blande sig i topstriden ved at vinde guld i kvindernes individuelle konkurrence.

Bueskydning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce