Bruce Rioch og AaB tæt på jackpot

Georgy Hristov, right, of Levski Sofia challenges for the ball with Maksim Skavysh, left, of BATE Borisov, during their Champions League third qualifying round soccer match in the Bulgarian capital Sofia, Wednesday, Aug. 13, 2008. (AP Photo)

Bruce Rioch og AaB tæt på jackpot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indskiftningen af den brasilianske dribler Caca knækkede fighterne fra Kaunas og 2-0 bør være nok

AAB

FCK KAUNAS

2-0

KVAL. CHAMPIONS LEAGUE, 1. KAMP

FODBOLD: AaB tripper på kanten til det forjættede land i Champions League.

Mellem 50-100 millioner kroner venter på nordjyderne, hvis de spiller de afgørende 90 minutter på samme vis som i aftes i Aalborg.

Nordjyderne fyrede en klog og determineret 2. halvleg af mod de litauiske fightere fra Kaunas, og med en 2-0 sejr i ryggen bør cheftræner Bruce Rioch kunne dirigere sit mandskab til en bekvem samlet sejr.

Limfjords-jubel

Det sparsomme publikum på 6300 sendte et markant jubelbrøl ud over Limfjorden, da slutsignalet lød.

Nu skal Kaunas frem over stepperne i returkampen, og det bør give nordjyderne oplagte muligheder for at slå den præcise kontra, som vil være et absolut dødsstød for Kaunas.

Kaunas leverede en solid 1. halvleg, og selv om AaB havde enkelte pæne tilbud, så var 0-0 et logisk resultat ved pausen.

- 2-0 er mit drømmeresultat. Når jeg står her nu efter kampen, ville jeg da godt have haft 3-0 eller 4-0, fordi vi havde chancerne til det. Men vi spillede kampen professionelt, og efter det vi har set denne kamp i aften bør vi kunne køre den samlede sejr hjem, sagde sportsdirektør Lynge Jacobsen, der i disse måneder må følge sig som dansk fodbolds lykkens pamfilius.

AaB fik straks fra 2. halvlegs start sat tempoet flere procenter i vejret, og der blev langt mere direkte og konsekvent.

Autoritativ keeper

Men hjemmeholdet havde længe svært ved at få åbnet litauernes stærke forsvar, der blev styret autoritativt af målmand Kello.

Men Bruce Rioch spillede den afgørende trumf, da han skiftede brasilianske Caca ind i stedet for den trætte lejesvend Saganowski, der debuterede efter ankomsten fra Southampton.

Cacas træffer

Caca, der i foråret kørte rundt med FC Fyn i 2 division i maj, har allerede scoret fire mål i sæsonens første seks kampe i Superligaen, og brasilianeren har teknisk perfektion og opportunisme i støvlerne, og endda i pandebrasken.

For Caca dirigerede efter 70 minutter en centring fra Thomas Enevoldsen præcist i nettet, og da Jeppe Curth på endnu et smældende hovedstød i det 86. minut øgede, kunne Bruce Rioch i de sidste minutter springe frem og med appeller og fagter sørge for, at der var rigeligt med folk bag bolden, så litauerne ikke fik en listig reducering.

Bruce Rioch og AaB tæt på jackpot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce