Brøndby brød OB's flotte serie

Jacob Gregersen kæmpede intenst hele kampen. Her mod Morten Wieghorst.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Brøndby brød OB's flotte serie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OB-BRØNDBY: Fynboerne tabte for første gang i næsten et år på Odense Stadion

OB
Brøndby
0-1
Superligaen

FODBOLD: For første gang i næsten et år faldt Odense Stadion som uindtagelig bastion i Superligaen.

Den 29. september sidste år tabte OB til det andet københavnske storhold FCK med 0-1 og siden har fynboerne ikke tabt hjemme i 16 kampe i træk, indtil Brøndbys mesterskabsfavoritter i aftes gentog bedriften.

Trods en energisk og heroisk indsats ikke mindst efter pausen med både brækjern og vilje, fandt OB i sidste ende ikke det endelige middel til at true Karim Zazas bur.

Det blev ved lige ved og næsten og nu kan fynboerne foreløbig se langt efter vestegnens sønner, der er seks point foran OB i tabellen.

FIFA-dommer Kim Milton Nielsen signalerede fra start, at han tillod den internationale stil med hårdhed i duellerne.

Det lettede med det samme flowet i spillet, og OB's hollandske hard-hitter Fernando Derveld kunne så allerede i kampens første minutter sætte en benhård tackling ind på Jonas Kamper, mens Brøndbys assistent-træner John "Faxe" Jensen himlede op.

OB's tilhængere peb højlydt hver gang deres gamle helt Karim Zaza skulle sparke ud, men Brøndby-keeperen havde i første omgang det held, at han begyndte ved målet med Brøndby-tilhængerne.

Mens folket skabte landskamps-stemning lod OB's træner Uffe Pedersen sit hold trække sig lidt for ikke at blive rendt over ende, som det forleden skete mod bundholdet Herfølge i perioder.

Sikkert fornuftigt al den stund, at taktikken lykkedes mod Esbjerg, men Brøndby viste så bare spillernes store boldsikkerhed, og fynboerne kom til at løbe alt for meget forgæves i trekanter uden chance for at komme til at erobre boldene.

Gammelt OB-sår

Når det så endelig skete greb Brøndby-stopperne Per Nielsen og Andreas Jakobsson omgående ind sammen med Morten Wieghorst, der ikke tillod Tembo eller Nicolai Stokholm at iscenesætte kontrastød.

Brøndbys scoring var et resultat af opkradsningen af et gammelt sår i det fynske bolværk - i rummet bag Jacob Gregersen og Derveld. Mattias Jonsson brød skabelonen ved at løbe helt ovre fra venstre ind bag Derveld. 0-1.

Så svømmede fynboerne rundt uden redningsvest, og en usikker Jacob Gregersen fjernede støttebenet på Martin Retov i feltet.

Kim Daugaard fik en tidlig afgørelse af kampen i sine fødder, men overplacerede straffesparket via ydersiden af stolpen.

Men det ændrer ikke ved, at der var klasseforskel i spilopbygning, og Brøndby fik spilcentrum flyttet så langt frem på banen, at Laudrups mænd ved boldtab hurtigt kunne sætte et pres på fynboernes bageste.

Specielt Thomas Kahlenberg var en fornøjelse af følge, fordi han hele tiden tilbød sig i de rigtige rum mellem de fynske kæder, og Wieghorst vendte konstant spillet klogt fra side til side.

Men efter den værste stormflod fik OB stablet nogle sandsække op, og skaffet sig nogle farlige dødbolde.

Steen Nedergaard fik igen lov til at sparke hjørnesparkene fra højre, og da han senere slog et frispark ind fra venstre headede Jacob Gregersen med et brag på underkanten af overliggeren.

OB-pres

Fra starten af 2. halvleg forsøgte de fynske fans at hyle Karim Zaza ud af den.

Søren Berg var blevet i kabinen med endnu et hårdt slag på sit i forvejen hårdt angrebne knæ til fordel for hurtig-løberen Martin Borre.

Og OB rykkede spillet flere meter fremad og pressede sig ned mod sine egne fans, mens Brøndby stillede sig tilbage o satsede på slangeagtige modhug.

Steen Nedergaard lagde den ene pragtcentring ind i Brøndby-feltet efter det andet, og Derveld satte sig helt på unge Kamper med tacklinger, der kunne høres helt ind til banegården.

Uffe Pedersen ville have endnu flere indlæg fra højre og skubbede Steen Nedergaard frem og tog Lindrup ud til fordel for Dennis Siim. Det kom ikke til at fungere, og Morten Wieghorst styrede Brøndbys udspil fra defensiven med stor autoritet.

Og både Mwape Miti og Steffen Højer var pakket ind i cellofan, men ni minutter før tid fik zambieren sin første chance i kampen.

Efter en returbold drejede han rundt på en tallerken, men desværre var den så dyb, at han sparkede langt over fra otte meters afstand.

Mand og mus frem

I slutfasen smed OB mand og mus frem i den meget flotte og intense fodbold-fight.

Michael Hemmingsen blev smidt frem i en alt-eller-intet-aktion i de sidste fem minutter og Carsten Hemmingsen var kommet ind for at give det sidste pift af galskab.

Anførerens forsøg i den hektiske slutfase blev pirket væk fra Zazas målstreg, og så blev det nærmest glemt, at Jonas Kamper i kampens sidste sekunder kunne have bragt Brøndby på 2-0.

Men 1-0 var passende og fortjent.
Brøndby-tilhængere havde en glad udflugt til Fyns land, men her græmmer de sig dog over Kim Daugaards misbrugte straffespark.
Brøndby-tilhængere havde en glad udflugt til Fyns land, men her græmmer de sig dog over Kim Daugaards misbrugte straffespark.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg
Mwape Miti asede og masede, men denne aften var der ikke træk i varen - her mod Per Nielsen.
Mwape Miti asede og masede, men denne aften var der ikke træk i varen - her mod Per Nielsen.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Brøndby brød OB's flotte serie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce